İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı, sabahın erken saatlerinde Silivri ve Beylikdüzü'nde başladı.

İstanbul'da beklenen kar yağışı geldi.

Kar yağışı erken saatlerde Silivri ve Beylikdüzü'nde etkili olmaya başlarken lapa lapa yapan kar yağışı ile birlikte üst geçitler ve yol kenarları beyaza büründü. Başakşehir, Eyüp, Zeytinburnu ve Arnavutköy'de kar belli aralıklarla etkisini gösteriyor.

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıkladığı tedbirlerle ilgili olarak kente giriş yapmak isteyen tır ve kamyonlar da polis tarafından tek tek durduruldu.

Silivri'de durdurulan ağır tonajlı araçlar, parklara yönlendirildi.

Anadolu Yakası'nda da Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe'de kar yağışı etkisini zaman zaman gösteriyor.

SEFERLER İPTAL

Yoğun kar yağışı ve fırtına hava ve deniz ulaşımında iptallere neden oldu. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında, THY'nin bugün ve yarın yapılması planlanan 418 seferi iptal edildi.

İDO ve BUDO'nun da bazı seferleri yapılmayacak.

AFAD UYARDI

AFAD'tan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, sıcaklıkların giderek düşeceği, yağmur ve kar yağışlarının artacağı hatırlatıldı.

Meteorolojik uyarıların takip edilerek zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması istenilen açıklamada, tüm ekiplerin teyakkuzda olduğu vurgulandı.

# istanbul # meteoroloji # vali # kar # Zeytinburnu # AFAD # Silivri # kar yağışı # THY # sefer # beylikdüzü # İstanbul kar # Ali Yerlikaya