CHP'li Çerçioğlu'na 10 yıl hapis istemi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu hakkında evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullandığı suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Çerçioğlu hakkında 10 yıla hapiz cezası istendi.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hakkında 10 yıl hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Çerçioğlu, görevini kötüye kullanarak sahte evrak düzenlemekle suçlandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, bir ihbar üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yazılım ve donanım alımları ihalelerinde inceleme başlattı. İsimsiz ihbar mektubunda 2015 yılında ihaleye fesat karıştırıldığı öne sürüldü. Cumhuriyet savcısı, CHP’li Büyükşehir Belediyesi'nin kullandığı ve SAMPAŞ şirketinin bedelsiz vermeyi taahhüt ettiği yazılımın 570 bin liraya LİTERA şirketinden alındığını tespit etti. Devamında da iki kez mevzuata aykırım alımlar yapıldığı ve belediye kasasından çıkan miktarın 2 milyonu bulduğu belirtildi.

Soruşturma savcısı LİTERA firması yetkilisi Şaban D.’nin ifadesine başvurdu. Şaban D. ihale yapılmadan önce programın sisteme kurulduğunu ve daha sonra firmaya ihale edildiğini de itiraf etti. Aydın Belediyesi’nin donanımdan önce yazılım aldığı, donanım alımının da parçalara ayrılarak "açık ihale" yerine “pazarlık usul” ile yapıldığı tespit edildi. Böylece rekabet ortamının ortadan kaldırıldığına dikkat çekildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı 33 kişi hakkında iddianame hazırladı. O isimlerden bir de CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ydu. Çerçioğlu'nun, 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar olmak üzere toplamda 10 yıla kadar hapsi istendi.

# Aydın # chp # ceza # hapis # suç # itiraf # Özlem Çerçioğlu # iddianame # ihale # Aydın Büyükşehir Belediyesi # sahtecilik # Evrak # Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı