Kılıçdaroğlu Diyarbakır'dan iktidar vaadini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar vaatlerini Diyarbakır'dan açıkladı. Terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı serbest bırakacaklarını söyledi. Nöbet çadırında aileleri ziyaret etmeyen Kılıçdaroğlu, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılmasına karşı olduklarını belirtti.

Diyarbakır ziyareti tartışma yaratan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri de dikkat çekti.

Gençlerle basına kapalı görüşen Kılıçdaroğlu iktidara geldiklerinde terör hükümlüsü HDP eski genel başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı serbest bırakacaklarını söyledi.

- Selahattin Bey'in hiçbir suçu yok. Selahattin Demirtaş'ı da, Osman Kavala'yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de, ne kadar haksızlığa uğramış onlara göre düşünce mahkumları varsa, tamamını serbest bırakacağız. Selahattin Demirtaş ile en fazla görüşen milletvekilleri de CHP’li vekillerdir.

DEMİRTAŞ'A SAHİP ÇIKTI GÜZEL'İ ELEŞTİRDİ

Demirtaş'ı serbest bırakacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, çelişkili ifadeler kullandı. " PKK bir terör örgütüdür" dedi. HDP Milletvekili Semra Güzel'in dağda bir PKK'lı ile silahlı fotoğraflarını kınadı, "suçtur" dedi.

- Bir milletvekilinin elinde uzun namlulu silahlarla fotoğraf çektirmesi doğru değil. Ben de yapsam suçtur. Siz de yapsanız suçtur.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan CHP lideri, teröre destek verdiği için görevden alınan HDP'li belediye başkanları için uygulanan kayyum sistemine de tepki gösterdi.

Diyarbakır ziyaretinde nöbet tutan aileleri ziyaret etmeyen CHP Genel Başkanı, bir kez daha Kürt sorunu olduğunu savundu, çözüm yeri olarak da Meclis'i gösterdi.

# Diyarbakır # chp # pkk # diyarbakır # hdp # terör # kemal kılıçdaroğlu # ziyaret # destek # millet ittifakı # tepki # diyarbakır anneleri # selahattin demirtaş # osman kavala # askeri # iktidar