''Türkiye ile ilişkilerimiz artacak''

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Türkiye-Ermenistan ilişkileri hakkında önemli mesajlar verdi. Bölgede barış ve istikrara işaret eden Mirzoyan, "Ermenistan'ın Türkiye’yle diplomatik ilişkiler kurmaya ve sınırları açmaya hazır olduğunu söyledi.

Antalya Diplomasi Forumu 2022'ye katılan Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mirzoyan, Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecinden memnuniyet duyduğunu ifade etti:

- Ermenistan'ın Türkiye ile ilişkilerin tamamen normalleşmesine ve bölgede barışçıl ve sürdürülebilir kalkınma çağının açılmasına yönelik siyasi iradesini bir kez daha tekrarlamak üzere Antalya'yı ziyaret ettim.

“TÜRKİYE'YE SINIRLARI AÇMAYA HAZIRIZ"

Mirzoyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin seyrine yönelik Türkiye- Ermenistan sınırlarını açmaya hazırız mesajını verdi.

- Ermenistan, Türkiye’yle diplomatik ilişkiler kurmaya ve sınırları açmaya hazır. Süreci bu amaca götürecek siyasi bir iradenin olduğunu Türk mevkidaşımdan da duymak beni mutlu etti. Hızla değişen dünyada somut adımlar atmaktan çekinmememiz gerektiğine inanıyorum.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, sınırların açılmasıyla ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişeceğini söyledi.

# Antalya # türkiye # antalya # sınır # türk # Antalya Diplomasi Forumu # Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan