Geri itilen göçmenler 3 bini aştı

Ege Denizi'nde yılbaşından bu yana Yunanistan tarafından Türk kara sularına geri itilen düzensiz göçmen sayısı 3 Bin 185'e ulaştı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Yunanistan'ın insan hakları ihlallerini inceleyen rapor hazırlıyor. Rapor Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de sunulacak.

Ege Denizi'nde Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen düzensiz göçmen sayısında artış gözleniyor. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma ve emniyet güçleri yasa dışı göçü önlemek için gece gündüz çalışıyor. Denizde ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalan düzensiz göçmenleri kurtarma çalışmaları sürüyor.

1 Ocak- 18 Mart tarihleri arasında Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itilen 3 Bin 185 düzensiz göçmen kurtarıldı. 3 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki insan hakları ihlallerini inceleyen rapor hazırlığında.

Hazırlanacak rapor, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve ilgili kurumların yanı sıra, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de sunulacak.

# türkiye # yunanistan # göçmen # tbmm # türk # Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi # ege denizi # avrupa # emniyet # rapor # mart # 18 mart # türk sahil güvenlik # Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu