Özlem Çerçioğlu'na yeni dava iddiası

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik iddialara bir yenisi eklendi. Halen 2 ayrı davadan yargılanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında yeni bir dava hazırlığı olduğu iddia edildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında yeni bir dava hazırlığı olduğuna dair iddialar basında yer buldu. Yeni Asır'da Erhan Gülenç imzasıyla yayımlanan habere göre ASKİ'nin görevli memurlarının yapması gereken işleri Erkan Karaarslan'la bağlantılı şirketlere usulsüz şekilde verdiği iddiasıyla yeni bir davanın açılması gündeme geldi.

Kısa adı ASKİ olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü son günlerde yeni iddia ve soruşturmalarla gündemden düşmüyor. Habere göre Çerçioğlu ile ASKİ'den toplam 15 yönetici ve görevli, İçişleri Bakanlığı'nca verilen soruşturma izninin iptalini istedi. Yapılan itiraz Danıştay tarafından reddedildi.

İddiaya göre savcılığın şüphelileri geçtiğimiz günlerde ifadeye çağırdığı öğrenildi. Savcılık, ifadeleri alıp belgeleri inceledikten sonra dava açma konusunda son kararı verecek.

Çerçioğlu halen Aydın Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren iki davada sanık olarak yargılanıyor. Açılan ilk davada belediyenin 5 ihalede usulsüzlük yaptığı iddia ediliyor. 17 sanık arasında yer alan Çerçioğlu'nun 14 yıla kadar hapsi isteniyor. Geçtiğimiz günlerde açılan Litera davasında ise Çerçioğlu'nun "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla 10 yıl hapsi talep ediliyor.

Öte yandan Çerçioğlu ve ASKİ bürokratlarının Litera davasının bilirkişi raporlarını hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı, iftira ve yalan haber gerekçesiyle bir gazeteci hakkında da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

# Aydın # içişleri bakanlığı # son dakika # mahkeme # dava # son # Özlem Çerçioğlu # iddia # suç duyurusu # ağır ceza mahkemesi # Aydın Büyükşehir Belediyesi