Lavrov'dan silah sevkiyatına karşı sert uyarı

Rusya, NATO kuşatmasına karşı başlattığı harekat nedeniyle yaptırımlara maruz kaldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, şimdiye kadar 5 binden fazla yaptırım açıklandığını söyledi "bu bir rekor" dedi. Lavrov, çözümünün ise Batı tarafından engellenebileceğini de vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı yürttüğü harekata ilişkin Rus medyasına konuştu, önemli vurgular yaptı, "Rusya'ya karşı 5 binden fazla yaptırım uygulandı. Bu, İran ve Kuzey Kore'ye uygulanan kısıtlamaları gölgede bırakan bir rekor" dedi.

SİLAH SEVKİYATINA KARŞI SERT UYARDI

Rusya'nın diğer ülkelerin Ukrayna'ya silah tedarik etmesine izin vermeyeceğini vurgulayan Lavrov, Ukrayna'ya gelen herhangi bir silah sevkiyatını meşru hedef sayılacağını açıkladı.

Bakan Lavrov, Rusya, Ukrayna ve tüm Avrupa için ortak güvenlik garantileri aradıklarını ifade etti. Çatışma durumunun çözüleceğini umduğunu söyleyen Lavrov, Batı'nın bunu engelleyebileceğine işaret etti, "İki kardeş halkın tarihsel yakınlığının galip geleceğinden eminim" dedi.

SAM AMCA BENZETMESİ

ABD yönetimine "Sam Amca" benzetmesi yapan Rus bakan, konuşmasında "ABD'li şerifin yönetimi altındaki bir 'küresel köyün' varlığını asla kabul etmeyecek olanlar var. Çin, Hindistan, Brezilya, Arjantin, Meksika. Eminim ki bu ülkeler sadece 'Sam Amca' onlara bir şey yapmalarını emrettiğinde 'evet efendim' dedikleri bir durumda olmak istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Lavrov ayrıca Rusya'nın da boyun eğmeyecek ülkeler arasında olduğunu söyledi.

# abd # rusya # Ukrayna # iran # Putin # hindistan # çin # silah # son dakika # lavrov # avrupa # nato # avrupa birliği # meksika # batı # Biden # brezilya # yaptırım # Arjantin # silah sevkiyatı # kuzey kore