Asgari ücrete zam sinyali

Asgari ücretlilerin ve emeklilerin ücretlerinde yapılan artışlar, üst üste gelen zamlar karşısında mum gibi erirken, AK Parti’den ek zam sinyali geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücrete yılda iki kez zam getirilmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Özkan, “Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız.'' dedi.

İşte bu sözlerle asgari ücrete ek zam olabileceğine işaret etti.

2022 yılı asgari ücretinde ciddi bir artış yapılarak 4 bin 253 liraya imza atıldı. Ancak gıda başta olmak üzere her kaleme üst üst gelen zamlar asgari ücretli ve emeklilerin aldığı maaşları mum gibi eritti.

Alım gücü gitgide düşen yurttaşların beklediği haber AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldi. Özkan, vatandaşların kayıplarını aza indirmek için asgari ücrette bu yıl bir kez daha artış yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtladı:

- Bunu sayın Cumhurbaşkanımız daha önce ifade etmişti. Yani, bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizin menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız, yapmaya da hazırız.
- Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız. Vatandaşımızı da bu enflasyona ezdirmeyeceğiz.
- Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız.
# ak parti # emekli # Asgari ücret # maaş # asgari ücret zammı # alım gücü # cahit özkan