İranlı Bakan'dan nükleer müzakere yorumu

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, nükleer müzakerelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Abdullahiyan, Viyana'da nihai anlaşmaya hazır olduklarını belirtti, "Şimdi iş ABD tarafına kaldı" diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden nükleer müzakerelerle ilgili soruları yanıtladı. Abdullahiyan, Viyana görüşmelerinin anlaşmaya yakın olup olmadığı sorusuna, "İş ABD tarafına kalmış durumda" diyerek yanıt verdi:

- Son görüşmelerimizde kırmızı çizgi olarak dört meselemiz vardı. Bunlardan ikisi son üç hafta içinde neredeyse çözüldü ve bir anlaşmaya vardık. Ancak ekonomik garantiler konusu da dahil iki konu kaldı. Amerikan tarafı ile mesaj alışverişinde bulunmaya devam ediyoruz. Kırmızı çizgimiz olan bu iki konuda anlaşma noktasına yaklaştığımızda Dr. Bakıri ve ekibi Viyana görüşmelerine katılacak.

ABD tarafının kalan iki sorunu çözme iradesi göstermesi durumunda Viyana'da nihai anlaşma noktasına varmaya hazır olduklarını vurgulayan Abdullahiyan, “Ama şimdi iş ABD tarafına kalmış durumda. Acaba ABD tarafı ve Joe Biden bu iyi niyete gerçekçi ve hakiki bir yaklaşım sergileyecek mi sergilemeyecek mi, gelecekteki mesajlaşmalarımızın ne olacağı buna bağlıdır.” dedi.

İran Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan ile beşinci tur müzakerelerin ne zaman yapılacağına dair henüz bir karar verilmediğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Viyana görüşmelerinden sonra Rus, İngiliz ve Çinli mevkidaşları ile de görüşmeler yapmış ve olumlu yaklaşım sergilendiğini bildirmişti.

# abd # amerika # iran # Biden # joe biden # rus # viyana # son