Besiciler güneş enerjisi desteği istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tarımsal sulama için güneş enerjisi desteğinin kapsamı merak konusu oldu. Besiciler de güneş enerjisi desteği istiyor. Ulusal Kanal'a konuşan Aydın Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, "Destek verilirse et ve sütün yanında elektrik üreterek de ülkemize faydalı olmak isteriz" dedi.

Aydın Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya besicilere de güneş enerjisi desteği istedi.

Başkaya, Türkiye'nin enerji üretimine katkıda bulunabilecek durumdaki ahırların çokluğuna dikkat çekti. Bu ahırların binlerce Kilowatt elektrik üretmesi mümkün.

Çiftçilerin lisanssız enerji sistemleri kurabilmesi için halen bazı teşvikler mevcut. Ancak güneş enerjisi kurulum maliyetleri yüksek olduğu için besicilerin çoğu bu maliyetleri karşılayamıyor. Başkaya, düşük faizli uzun vadeli kredi desteğine ve aile işletmeleri için kolaylaştırıcı tedbirlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başkaya, Ulusal Süt Konseyi'nin 5 Lira 70 kuruş olarak açıkladığı çiğ süt fiyatını ve bakanlığın 1 liralık destekleme priminini yetersiz buldu. Çiğ sütün maliyetinin 7 lirayı aştığını, besicilerin açıklanan fiyatlarla zarar edeceğini, çiğ sütün en az 7,5 lira olması gerektiğini söyledi.

# türkiye # besici