Adana'da Furkancılara müdahale

Cumhuriyet düşmanlığıyla bilinen Furkancıların, Adana’daki izinsiz gösterisine polis müdahale etti. Müdahale sırasında aşırı güç kullanıldığı haberlerine ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Adana Valiliği’nden açıklama geldi.

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimini destekleyen ve PKK propagandası yapmak suçundan soruşturma geçiren Furkan Vakfı’nın, 8 tutuklu üyesi için Adana'da düzenlediği eyleme polis izin vermedi.

Vakfın eski Başkanı Alparslan Kuytul’un çağrısıyla sosyal medyada örgütlenerek, korsan gösteri yapmak isteyen grup, uyarılara rağmen dağılmayınca polis müdahale etti.

“POLİSE SALDIRDILAR, 37 POLİS MEMURU YARALANDI”

Müdahale sırasında aşırı güç kullanıldığına dair çıkan haberlere üzerine Adana Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, eylemin izinsiz olduğu vurgulanırken, olaylarda 37 polisin yaralandığı da belirtildi.

- Bu grup aylardan beri yasa dışı gösteri yürüyüşü yapmış, gruba her defasında müsamaha gösterilmiş ve hiçbir güç kullanılmamıştır. Ancak son dönemde yapılan eylemler kamu düzenini bozmaya şehirdeki günlük hayatı etkilemeye başlamıştır. Bu gruplar yapılan ikazlara uymadıkları gibi görevli polislere mukavemette bulunup saldırmışlar. Yaşanan arbede sırasında 37 polis memurumuz çeşitli yerlerinden yaralanmış, bir memurumuzun ayağı kırılmıştır.

Valilik ayrıca, müdahale sırasında aşırı güç kullandıkları tespit edilen 2 polis memuru hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

“KUYTULCULAR UZUN ZAMANDIR TAHRİK PEŞİNDE”

Olayla ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Bakan Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan 'Kuytulcular', tüm uyarılara rağmen Adana'da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir. Ancak bugün tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak bizim yöntemimiz olmamalı idi.
# Adana # adana # polis # fetö # pkk # açıklama # soruşturma # 15 temmuz # eylem # bakan # müdahale # son # darbe # gösteri # nevruz # adana valiliği # furkan vakfı # alparslan kuytul # propaganda