Biden'ın oğlu biyolojik laboratuvarların finansörü

ABD’nin Ukrayna’da biyolojik silah çalışmalarıyla ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın, Ukrayna’daki biyo-askeri faaliyetlerin finansörlerinden olduğunu açıkladı. Ukrayna askerlerinin de bu çalışmalarda denek olarak kullanıldığı belirtildi.

ABD Başkanı Biden'ın ve ailesinin Ukrayna’ya ilgisi, ülkenin enerji kaynaklarıyla sınırlı değil... ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın, Washington’un Ukrayna’daki biyo-askeri faaliyetlerinin finansörlerinden olduğu açıklandı.

Rus ordusu, Ukrayna'nın 14 yerleşim biriminde ABD'nin finanse ettiği 30 biyolojik laboratuvar ele geçirmişti. Bulunan belgeler üzerinde incelemelerini sürdüren Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin Ukrayna’daki biyo-askeri faaliyetlerine dair yeni belgeler yayınladı.

Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov’un açıklamasına göre, ABD Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna’daki deneyleri tehlikeli enfeksiyonların geliştirilmesi ile sınırlı değildi. Pentagon ile anlaşmalı ABD’li bir ilaç firması, tescil edilmemiş ilaçlar için Ukraynalı askerleri denek olarak kullandı. Ukrayna’daki biyolojik çalışmaların finansörleri arasında ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden da yer alıyordu:

- Ele geçirilen belgeler, ABD kamu kurumları ile Ukrayna’daki biyolojik tesisler arasındaki iletişim şemasını izlememize imkan tanıyor. Mevcut ABD liderliğine yakın yapıların, özellikle de Hunter Biden tarafından yönetilen Rosemont Seneca adlı yatırım fonunun bu faaliyetlerin finansmanıyla ilişkisi dikkat çekiyor. Fonun mali kaynakları 2 milyar 400 milyon dolar değerinde ve Pentagon'un biyolojik laboratuvarlarının ekipman tedarikçileri ile de bağlantıları var.

Krillov, Ukrayna’daki biyo-askeri çalışmaların, ABD’nin ilk nükleer bombasının geliştirildiği Los Alamos’taki nükleer merkezden kontrol edildiğine dikkati çekti. George Soros Vakfının da Ukrayna’daki faaliyetlerde doğrudan bağlantılı olduğunu belirtti:

- Programın kapsamı etkileyici... ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, George Soros Vakfı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Ukrayna’daki biyolojik programın uygulamasında doğrudan yer alıyorlar. Bilimsel danışmanlık, önde gelen ABD’li araştırma kuruluşlarınca yapılıyor. Tüm bu faaliyetler, Pentagon’un tam kontrolü altında yürütülüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce, Ukrayna’daki laboratuvarlarda biyolojik silahlar için kullanılabilecek patojenlerin üretildiğini ve bunların Gürcistan, İngiltere ve Almanya'ya gönderildiğini kanıtlayan belgeler yayınlamıştı. Bakanlık, Ukrayna’da toplanan 16 binden fazla biyo-numunenin ülke dışına çıkarıldığını bildirmişti.

Bu tür çalışmaların ABD'de yasaklı olduğuna dikkati çeken Rusya Savunma Bakanlığı, Washington’u bir kez daha, Ukrayna’daki biyo-askeri faaliyetlerinin amacını açıklamaya çağırdı.

Benzer çağrıları Çin de daha önce birçok kez yapmıştı. Rusya’nın yeni belgeleri kamuoyuyla paylaşmasının ardından Çin Savunma Bakanlığı da ABD’nin Ukrayna’daki biyolojik faaliyetlerinin görmezden gelinemeyecek güvenlik riskleri yarattığına dikkat çekti.

ABD Yönetimi, Ukrayna’daki laboratuvarların varlığını itiraf etmiş, Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, buralardaki içeriğin Rus ordusunun eline geçmemesi için Kiev ile ortak çalıştıklarını söylemişti.

# abd # ingiltere # rusya # Ukrayna # çin # dolar # Biden # joe biden # savunma # rus # bakan # abd başkanı # kiev # Hunter Biden # İgor Kirillov # biyolojik laboratuvar