Cidde'de Aramco tesisine füzeli saldırı

Cidde'deki bir Suudi Aramco depolama tesisi saldırıya uğradı. Suudi Arabistan yönetimi, Cidde’de Yemen güçlerinin dün akşam vurduğu petrol tesislerindeki yangını söndüremezken alevler yükselmeye devam ediyor.

Cidde'deki bir Suudi Aramco depolama tesisi saldırıya uğradı. Suudi Arabistan yönetimi, Cidde’de Yemen güçlerinin dün akşam vurduğu petrol tesislerindeki yangını söndüremezken alevler yükselmeye devam ediyor.

Suudi bir kaynak, Cidde'deki bir Suudi Aramco depolama tesisinin saldırıya uğradığını söyledi. Aramco'nun birçok petrol tesisinin bulunduğu Kızıldeniz kıyısındaki Suudi kenti Cidde'de devasa duman sütunlarının yükseldiği görüldü.

Yemen silahlı kuvvetleri, 3. kuşatmayı kırma operasyonu çerçevesinde ABD-Suudi saldırılarına ve Yemen halkına karşı uygulanan haksız kuşatmaya karşılık olarak dün akşam Suudi Arabistan topraklarındaki çok sayıda hedefin balistik ve kanatlı füzelerin yanı sıra insansız hava araçlarıyla vurulduğunu duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, operasyonda Aramco'nun Cidde'deki tesisleriyle Suudi başkenti Riyad'daki hayati tesislerinin füzelerle hedef alındığını belirtti.

Silahlı kuvvetler, Ra’s Tennura ve Rabiğ petrol rafineleriyle Cizan ve Necran’daki Aramco tesislerinin çok sayıda insansız hava aracıyla hedef alındığını belirterek, Cizan, Güney Zahran, Ebha, Hamis Muşayt bölgelerindeki hayati tesislerin de balistik füzelerle vurulduğunu kaydetti.

Yemen silahlı kuvvetleri, kuşatmayı kırmak için ABD-Suudi koalisyonunu daha nitelikli saldırılar gerçekleştirmekle tehdit etti. Suudiler, saldırılarını durduruncaya ve abluka kaldırılana kadar askeri operasyonlarını genişletmekten kaçınmayacaklarını bildirdi.

Öte yandan Türkiye, Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları kınadı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, dün Suudi Arabistan’daki sivil hedeflere yönelik insansız hava araçları ve roketlerle gerçekleştirilen saldırıların kınandığı bildirildi. Şu şekilde açıklama yaptı:

- Bölgemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür terör eylemlerinin bir an önce son bulması elzemdir. Bu çerçevede, Suudi Arabistan’la dayanışmamızı ve Körfez bölgesinin güvenliğine olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.
# abd # türkiye # açıklama # yangın # terör # suudi arabistan # son # ALEV # füzeli saldırı