Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı

Vatan Partisi Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı gerçekleştirildi.Ulusal Stratei Merkezi'nin düzenlediği kurultaya Dr. Doğu Perinçek, Dr. Şadi Yazıcı, Ethem Sancak, Ercan Özokutucu, Necip Nalbantoğlu ve Halil Özsaraç konuşmacı olarak katıldı. Kurultayın moderatörlüğünü USMER Başkan Yardımcısı Ayşe Aktok yaptı.

Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı, Tuzla Belediyesi Nikah / Mavera Salonu'nda düzenlendi..

Kurultayın moderatörlüğünü USMER Başkan Yardımcısı Ayşe Aktok yaptı..

Konuşmacılar: 

  • Dr. Doğu Perinçek / VatanPartisi Genel Başkanı
  • Dr. Şadi Yazıcı / Türkiye Temel Bilimler Akademisi Mütevelli Heyet Başkanı
  • Ethem Sancak / İş İnsanı
  • Ercan Özokutucu / Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Sekreter Yardımcısı
  • H. Necip Nalbantoğlu / Türkiye Liman ve Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı
  • Halil Özsaraç / Emekli Deniz Kurmay Albay
Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı - Resim : 1
  • Vatan Partisi Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı, USMER Başkanı Şule Perinçek'in açılış konuşmasıyla başladı.
  • Şule Perinçek'in ardından Vatan Partisi Tuzla İlçe Başkanı Hüseyin Kılıç Tuzla'nın üretimdeki yerini anlatan bir konuşma yaptı.
  • İş İnsanı Ethem Sancak kurultayda bir konuşma gerçekleştirdi:

İş İnsanı Ethem Sancak, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı operasyonla ilgili şunları söyledi:

- Şimdi tarihi bir fırsat çıktı önümüzde. Bu ay Putin, İskender'in yaptığı gibi kör düğüme kılıcını vurdu ve belki onlarca yıl sürecek doğu- batı ayrışması ve Doğu'nun tarihine ve mazisine sahip çıkıp insanlığın hizmeti için örgütlenme sürecini başlattı.
- Türkler asker millettir diyorlar. Doğru ancak Türkler aynı zamanda tüccar bir millettir. Osmanlı dünyanın en büyük ticaret imparatorluğuydu.
- Yeni bir uygarlık kuruluyor. Bunun sancılarından birini Ukrayna'da yaşıyoruz. Ukrayna halkı Atlantikçiler tarafından kurban edildi.
- IMF rüşvet verin üretmeyin dedi. Bunun adına da serbest ticaret dediler. İşlerine gelince de özel mülkiyet ilkelerini bile ayaklar altına aldılar. Bize liberalizm diye bir belayı pompaladılar. Bundan vazgeçmeliyiz. Devletimiz de vazgeçmeli.
ABD güvenilmez hale geldi. Kimse parasını onlara yatırmak istemiyor. ABD'nin yalanlarına kimse inanmıyor.
  • Türkiye Temel Bilimler Akademisi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Üretim Devrimi'nde yaptığı konuşmada bilginin aksiyon ile birleşmesi gerektiğini ifade etti:

- Üretimin, tekniğin çok farklı olduğu bilgiyle aksiyonun kol kola gezdiği bir dünyayı yaşıyoruz. Sonuna kadar takılıyorum en iyi kazanç tasarruftur. Üretim olmadan hiçbir şey yapmak mümkün değildir.
- Atlantik'in üstünlüğünün Doğu'ya kayması da bilimsel bilgiyle mümkün olabilmekte. Bilimsel devrim olmadan üretim devrimini yapamayız.
  • Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Özokutucu yaptığı konuşmadaTürkiye'de tersaneciliğin tarihini anlattı:
- Bizim endüstrimize uygun bir çevre mevzuatı yazmalıyız. Bu konuda bakanlığımızın bir çalışması olduğunu biliyoruz.

  • Türkiye Liman ve Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı H. Necip Nalbantoğlu yaptığı konuşmada işçilere, üreticilere bu tür toplantılarda söz verilmediğini söyleyerek USMER'e teşekkür etti:
- İşçi arkadaşlarım adına, emekçi arkadaşlarım adına huzurlarınızdayım
- Askeri gemileri tersanemizde yapmak ne kadar güzel değil mi? Bakanlarımızın huzurunda söylemiştim. "Bize imkân verin, bizim emekçimiz, askeri gemileri biz yapalım. Niye dışarı bağımlı kalalım?" dediğimde "yapabiliriz miyiz" demişlerdi. Ben de yapabiliriz dedim.
- Uçak gemisini yapan ülkelerin insanı bizden akıllı mı? Vatanına milletine bizden daha mı bağlı? O zaman biz yaparız demiştim. Şimdi uçak gemisi çapındaki Anadolu'yu denize indireceğiz. O gemiyi yapan tersane işçilerinin gönül dolusu selamları var.
-  İşveren olmadan, iş olmadan olmaz. Emek olmadan, biz olmadan hiç olmaz. Bu işin içerisinde yer almak istiyoruz. Fikir olarak da yer almak istiyoruz.

  • Emekli Deniz Kurmay Albay Halil Özsaraç, USMER'in düzenlediği Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı'nda hazırladığı sunumu paylaştı:
- Son beş yıldır deniz ticaretimiz büyümüyor. Yüzde 18'i yakalamamız gerekirken geriye doğru gidiyoruz.
- İflas eden Yunanistan yüzde 52 büyüdü. Yunanistan'ın şımarıklığının altından yatan şey denizden elde ettiği güç.
Türk deniz ticaret filomuz ağır hasta. Bakıma ve tedaviye ihtiyacı var. Dünya deniz ticaretinin yüzde 2'si Türkiye'ye ait. Bunun sebebi gemilerin yaşlı olması. Kimse malını yaşlı gemilere emanet etmez.

DOĞU PERİNÇEK TÜRKİYE GEMİSİNDEN SESLENDİ: "BÖYLE GİTMEZ"

  • Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, USMER'in düzenlediği Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı'nda konuştu:
- Ben de Türkiye gemisinden sizlere sesleneceğim. Üretim devrimi kurultaylarında çiftçilerimizle, sanayicilerimizle, üreticilerimizle görüştük. En çok sözü edilen cümle şu: "Böyle gitmez"
- Türkiye'nin 1980 yılında girdiği ekonomik program artık sürdürülemez hale geldi. 1980'lerde dünya ekonomisiyle bütünleşiyoruz denerek yeni bir ekonomik programa girdi Türkiye. O programın özeti: Çiftçi Türkiye'nin sırtında kambur. Küçük sanayici kambur. Kamu İktisadi Teşekkülleri kambur. Üreticileri kambur ilan eden bir sistem.
- Geldiğimiz noktada 500 milyar dolara yakın dış borcumuz var. Tarım ve sanayideki durumu biliyorsunuz. Üretmeden dışa satamazsınız. Ödemeler açığımız var. Türkiye büyük bir karara geldi.
- O karar Üretim Devrimidir. Türkiye o üretim devrimin eşiğindedir. İyimser olmak için çok fazla sebep var. Dünya denizcilerinin yüzde 8'i Türkiye'deyse bu her şey demektir. Bütün her şeyin kaynağı insandır.
- Türk emekçisi kadar, Türk sanayicisi kadar becerikli başarılı örnekler yok. Geleceğe iyimser bakıyoruz. Türkiye üretim devrimi programıyla insan kaynaklarını seferber edecek.
- Üreticiyi kambur ilan edenlerin programıyla Türkiye bu çıkmaza girdi. Biz de üretici baş tacı diyoruz. Her şeyi üreticiyi ve üretime bağladığımız zaman, üreticinin şevkini ateşlediğimiz zaman Türkiye'nin çözemeyeceği bir sorun yok.
- Üreticiyi gümrüklerimizle koruyacağız. Tarımı destekleyeceğiz. Türkiye'nin çiftçisini Amerikan pamuk tekellerinin önüne atmayacağız. Kamu İktisadi Teşekküleri'ni enerji, ulaşım gibi temel sektörlerde yeniden canlandıracağız.
- Devleti küçültme programından külliyen vazgeçeceğiz. Türkiye ekonomisi devlet olmadan, kamuculuk olmadan, plan olmadan önündeki fırsatları değerlendiremez.
- Rusya'nın NATO'nun Doğu'ya doğru genişlemesine karşı bir mücadelesi var. Rusya'nın bu mücadelesi aynı zamanda Türkiye'nin güvenliğine hizmet etmektedir. Yükselen Asya'nın mızrağı görevini yapmaktadır.
- Türkiye'nin önüne şu fırsatlar çıkmaktadır: Birincisi enerji güvenliğimiz. Dünyanın en büyük enerji üreticisi Rusya, İran ve Irak. Biz şanslı bir ülkeyiz. Komşularımız dünyanın en büyük üreticileri. Şansımızı kullanan bir siyaset izlememiz lazım.
- İkincisi İstanbul'u finans merkezi haline getirebiliriz. Üçüncüsü turizmde olağanüstü bir atak gerçekleştirebiliriz. Denizciliğimizde çok büyük bir atılımı gerçekleştirmek mümkün.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # vatan partisi # türk # Deniz # nato # batı # Vatan # son # Partisi # açılış # USMER # Üretim Devrimi Kurultayı # tuzla üretim devrimi kurultayı