Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı düzenlendi

Ulusal Strateji Merkezi'nin düzenlediği "Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı" geniş katılımla yapıldı. Sanayi ve üretimin önündeki sorunlar ele alındı, çözümler sunuldu. Konuşmacılar arasında olan iş insanı Ethem Sancak, hükümete seslendi, "devlet liberalizmden vazgeçmeli, planlı üretim yapılmalı" dedi. Yatırım ve istihdam çağrılarının yapıldığı kurultaya ilgi yoğundu.

" Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı" İstanbul’un en önemli sanayi merkezlerinden bir olan olan Tuzla'da yapıldı. Ev sahibi Ulusal Strateji Merkezi oldu.

Tuzla, Türkiye’nin en önemli tersanelerinin, büyük organize sanayi bölgelerinin, üniversitelerinin, Ar-Ge merkezlerinin, Deniz Harp Okulu’nun, Piyade Okulu’nun bulunduğu deniz, hava, kara ve tren yollarının buluştuğu merkez olmasıyla dikkat çekiyor.

İş insanı Ethem Sancak, planlı üretime dikkat çekti, emperyalizmden uzaklaşılması gerektiğini belirtti, hükümete seslendi. Sancak, ABD'nin gerçek yüzünün ortaya çıktığını söyledi.

Tuzla Belediye Başkan ve Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yatırım ve istihdamın önemine dikkat çekti, Asya'ya vurgusu yaptı.

Kurultaya ilgi büyüktü. Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Özokutucu, tersane sektörü hakkında bilgi verdi.

Türkiye Liman, Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, yatırım çağrısında bulundu.

Emekli Deniz Kurmay Albay Halil Özsaraç, gemi sektörünün duraksadığını söyledi, büyük adımların atılabileceğinin altını çizdi.

# İstanbul # istanbul # abd # türkiye # vatan partisi # Deniz # Doğu Perinçek # Ulusal # Hava # şule perinçek # liman # USMER # Üretim Devrimi Kurultayı # ethem sancak # tuzla belediyesi # şadi yazıcı # halil özsaraç # tuzla üretim devrimi kurultayı