Türkiye'nin ilk ve tek karnavalı başladı

Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olma özelliği taşıyan 10. Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı başladı. Karnaval, yapılan kültürel etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.

Adana'da 10'uncu Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntülerle başladı.

Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olma özelliğini taşıyan Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında farklı etkinlik düzenleniyor.

Karnaval için birçok ilden Adana'ya giden ziyaretçiler, Atatürk ve Merkez parklarında kurulan rengarenk el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yöresel yemekler yiyen ziyaretçiler; dans gösterileri, konserler ve diğer etkinliklerle doyasıya eğlenme imkanı buldu.

Etkinlik kapsamında; konserler, hızlı dürüm yeme yarışması, halk koşusu, su korteji ve portakallı lezzetler yarışması gibi eğlenceli etkinliklerin yapıldı. Türkiye Jokey Kulübünce Portakal Çiçeği Koşusu da düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, karnavalı gelecek yıldan itibaren bakanlık himayesinde geliştirilmesi için destek verileceğini belirtti.

# Adana # adana # türkiye # son dakika # Kültür ve Turizm Bakanlığı # yarışma # karnaval # mehmet nuri ersoy # Kültür # eğlence # şölen # uluslararası portakal çiçeği karnavalı