Oğul Biden'ın e-postaları yeniden gündemde

New York Post'un yayımladığı e-postalara göre, Moskova'nın ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden'ın Ukrayna'daki bir ABD askeri ‘biyo-silah’ araştırma programını finanse ettiği iddiasının doğru olduğu ortaya çıktı.

Rusya’nın askeri operasyonu, ABD Başkanı Joe Biden ve ailesinin, Ukrayna’ya ilgisinin derinliğini de gün yüzüne çıkardı.

Yıllırdar ülkenin enerji kaynaklarını sömüren Biden ailesinin izine, ABD’nin ülkedeki gizli biyolojik çalışmalarında da rastlanmıştı. Rusya, Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın, Ukrayna’da ortaya çıkarılan biyo-askeri projelerin finansörlerinden olduğunu açıklamıştı.

Biden’ların Ukrayna’daki biyolojik projelerle bağlantısını Amerikan medyası da doğruladı. New York Post, Hunter Biden’ın 2020’de yayınlanan e-postalarını yeniden gündeme taşıdı. Oğul Biden’ın yazışmalarının, Rusya’nın açıkladığı bilgilerle örtüştüğünü yazdı.

Söz konusu e-postalara göre, Hunter Biden'a ait Rosemont Seneca Partners adlı yatırım şirketi, Metabiota şirketine 500 bin dolar yatırım yaptı. Ayrıca Metabiota için milyonlarca dolar fon topladı.

Pandemiye yol açabilecek hastalıklar üzerine araştırmalar yapan Metabiota, ABD Savunma Bakanlığı'nın en büyük tedarikçilerinden…

Hunter Biden'ın, Ukrayna'nın en büyük doğalgaz üreticisi Burisma Holdings'le Metabiota'nın yetkililerinin tanışmasına da aracı olduğu belirtildi. Biden, 2014'te Burisma Holdings'in yönetim kurulunda görev almıştı.

ABD yönetimine ait veriler, devletin Metabiota'ya 23,9 milyon dolar verdiğini ortaya koyuyor. Bunun yaklaşık 307 bin dolarının, "Ukrayna'daki araştırma projeleri" için ayrıldığı görülüyor. Ukrayna’daki biyolojik çalışmalarda Metabiota’nın yanı sıra yine Pentagon’un tedarikçilerinden olan Black and Veatch adlı şirketin adı da sıkça geçiyor.

New York Post, Hunter Biden’ın dizüstü bilgisayarındın elde edildiği belirtilen bilgileri, 2020’deki başkanlık seçimleri öncesinde yayınlamıştı. Seçim kampanyası yürüten Joe Biden, iddiaların Rusya kaynaklı olduğunu iddia etmiş, ana akım medya haberi aylarca yalanlamıştı. Facebook ve Twitter, New York Post'un haberinin paylaşılmasına yasak getirmişti.

# abd # rusya # Ukrayna # seçim # Biden # joe biden # savunma # iddia