Rusya'dan ABD'ye biyolojik laboratuvar tepkisi

Rusya, Ukrayna'daki biyo-askeri faaliyetleriyle ilgili ABD'den açıklama bekliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Ukrayna'daki askeri-biyolojik faaliyetlerini ‘şeytani bir plan' olarak niteledi. Kremlin de Joe Biden'ın oğlunun biyo-askeri projelere dahli konusunda ABD'den açıklama isteyeceklerini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, ABD'nin Ukrayna'daki askeri-biyolojik faaliyetlerini ‘şeytani bir plan' olarak niteledi.

Zaharova, “Bu şeytani planda henüz doldurulmamış çok fazla boşluk var'' ifadesini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da Amerika Birleşik Devletleri'nden, Joe Biden'ın oğlunun Ukrayna'daki biyolojik projelere dahli konusunda açıklama isteyeceklerini söyledi. Peskov, "Tabii ki açıklama talep edeceğiz. Bu sadece bizi değil, daha bir çok ülkeyi ilgilendiriyor. " dedi.

Rus ordusu, Ukrayna'nın 14 yerleşim biriminde ABD'nin finanse ettiği 30 biyolojik laboratuvar ele geçirmişti. Rusya'nın yanı sıra Çin de daha önce birçok kez ABD'ye “biyo-askeri çalışmaların amacını açıklama'' çağrısı yaptı. Son olarak Çin Savunma Bakanlığı, ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik faaliyetlerinin görmezden gelinemeyecek güvenlik riskleri yarattığına dikkat çekti.

ABD Yönetimi, Ukrayna'daki laboratuvarların varlığını itiraf etmiş, Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, operasyonun başlamasının ardından buralardaki içeriğin Rus ordusunun eline geçmemesi için Kiev ile ortak çalıştıklarını söylemişti.

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # çin # Biden # joe biden # savunma # rus # bakan # son # rus ordusu # kiev # biyolojik laboratuvar