Stokçuluğa karşı çalışmalar hızlandı

AK Parti’nin milletvekilleri ile yaptığı toplantıların en önemli gündem maddelerinin gıda fiyatlarındaki artışlar, stokçular ve fırsatçılar olduğu öğrenildi. Stokçuluğa karşı kanun teklifinin hazırlığı için çalışmalar da hızlandı. Teklifle stokçuluk yapanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Stokçulara karşı harekete geçildi. Yeni kanun teklifinin hazırlıkları hızlandırıldı.

AK Parti’nin milletvekilleriyle yaptığı toplantılarda başlıca gündem maddeleri gıda fiyatlarındaki artışlar, stokçular ve fırsatçılar olduğu öğrenildi. Toplantılarda özellikle üreticiden, fırıncı esnafından "Ham madde bulamıyoruz" şikâyetleri geldiğine dikkat çekildi. Yağ, şeker, unda spekülasyon yapıldığı vurgulandı.

AK Partili milletvekilleri de stokçularda mal olduğu ama fırsatçılar nedeniyle bu malların vatandaşa ulaşmadığını kaydetti. Vekiller esnafa ve üreticiye ihtiyaçları kadar mal almalarını, bu sayede satış yapamayan stokçuların fiyatları düşürmek zorunda kalacaklarını belirtti. Stokçuluğun önüne geçmek için bu konuda ağır yaptırımlar olan bir düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini de istendi.

Milletvekillerinin bu talepleri doğrultusunda stokçulukla ilgili bir süredir devam eden çalışmalara hız verildi. Edinilen bilgiye göre yeni bir kanun teklifinin kısa sürede Meclis’e sunulması planlanıyor.

Türk Ceza Kanunu’nda stokçuluk suçunun cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olarak yer alıyor. Yeni teklifle stokçuluk yapanlara yönelik cezaların 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası olarak düzenlenmesi hedefleniyor.

Aralık 2021’de kabul edilen stokçuluk teklifiyle idari para cezaları düzenlenmişti. Bu kanunla stokçuluk yapanlara 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar para cezası uygulanıyor.

# türk # gündem # ceza # kanun teklifi # Gıda # stokçuluk