İlk İslami Gençlik Kurultayı Pakistan'da

İlk kez Pakistan'da düzenlenen İslami Gençlik Kurultayı'nda KKTC'nin haklı davası öne çıktı. 21 gençlik teşkilatının katılımıyla 28-29 Mart’ta yapılan Kurultay'da Türkiye’yi temsil eden TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, gündeme KKTC'yi getirdi. İslami Gençlik Teşkilatı Başkanı Hammad Kakar da, "Kıbrıs davasında Türkiye’nin sonuna kadar yanındayız. Türkiye’nin haklı davasını gittiğimiz tüm ülkelerde anlatacağımıza söz veriyoruz." vurgusu yaptı.

İslami Gençlik Kurultayı'nın birincisi dünyanın dört bir yanından 21 gençlik teşkilatının katılımı ile Pakistan'da düzenlendi. Kurultaya Türkiye’den tek davetli olarak Türkiye Gençlik Birliği katıldı.

28-29 Mart’ta Pakistan’ın Belucistan eyaletinin başkenti Ketta’da yapılan kurultayda yeni bir dünyanın kurulduğu vurgulandı. Ayrıca KKTC'nin tanınması öne çıktı.

Kurultay'da Türkiye’yi temsil eden TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, gündeme KKTC'yi getirdi.

İslami Gençlik Teşkilatı Başkanı Hammad Kakar da, "Kıbrıs davasında Türkiye’nin sonuna kadar yanındayız. Türkiye’nin haklı davasını gittiğimiz tüm ülkelerde anlatacağımıza söz veriyoruz." vurgusu yaptı.

Kurultay'a Azerbaycan’dan katılan Tural İsmayilov ise Batı emperyalizmine karşı birliktelik mesajı verdi. Pakistan Cemiyet’ül Reşid Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Molana Ayaz da "Batıya karşı bir yumruk gibi olalım" vurgusu yaptı.

Endonezya temsilcisi Syafii Efendi, Asya ülkelerinin ekonomik ve siyasi gücünü artırmanın önemine dikkat çekti. Endonezya temsilcisi " Çin, bugün bu işi İpek Yolu’yla yapıyor. İslam tarihi günlerini yeninden yaşıyor. Bir ticaret koalisyonu kuralım ve birbirimizi destekleyerek zengin ve İslam’a uygun ülkeler inşa edelim." dedi.

13 ülkenin imzasını taşıyan sonuç bildirisi, Batı’nın İslam’a yönelik saldırısına ve ABD destekli terörizme karşı Müslüman gençliğin tek çatı altında birleştirileceğini ilan etti.

# abd # türkiye # Azerbaycan # çin # ticaret # KKTC # öğretim # tgb # gençlik # mart # İslami Gençlik Kurultayı