Bakan Bozdağ'dan ABD'ye Gülen tepkisi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP'li Semra Güzel ile ilgili konuştu. Güzel'in adreslerinde bulunamadığını söyleyen Bozdağ, "kayıtlar incelendiğinde resmi kanallardan yurt dışına bir çıkış gözükmüyor" dedi. Bakan, HDP'nin kapatma davası, Adnan Oktar Suç örgütü ve FETÖ ile mücadele ilgili de açıklama yaptı.

Dikmen Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP'li Semra Güzel, Adnan Oktar Suç örgütü ve FETÖ ile mücadele ilgili açıklamalarda bulundu. Güzel'in adreslerinde bulunamadığını söyleyen Bozdağ, "kayıtlar incelendiğinde resmi kanallardan yurt dışına bir çıkış gözükmüyor" dedi. Bakan, HDP'nin kapatma davası, Adnan Oktar Suç örgütü ve FETÖ ile mücadele ilgili de açıklama yaptı. HDP'li Semra Güzel'in nerede olduğu sorusuna yanıt verdi. Şüphelinin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçıp kaçmadığının tespiti için soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargı muhabirleriyle bir araya geldi. Bozdağ'a teröristlerle kamplarda fotoğrafları ortaya çıkan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan ancak adresinde bulunmayan Semra Güzel soruldu.
Soruya Bozdağ şöyle yanıt verdi:

- Yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı; buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallardan yurt dışına bir çıkışta gözükmüyor. Gayri resmi yollarla bir çıkış var mı inceliyoruz.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Anayasa Mahkemesi'nde devam eden kapatma davasına ilişkin de konuştu Bakan Bozdağ, davaya katılıp katılmayacakları sorusunu da şöyle cevapladı:

- Devam eden yargılama süreci var. Bizim katılma durumumuz söz konusu değil.

Bozdağ, Türkiye'nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı suç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili son gelişmeleri de değerlendirdi.

Bakan Bozdağ:

- İade talebinde bulunuldu. Bunun Birleşik Arap Emirlikleri'ne ulaştığını değerlendiriyoruz. Onlardan cevap bekliyoruz. Biz de durumu takip ediyoruz. Şu ana kadar BAE'den iade talebimize cevap verilmedi.


Adalet Bakanı, Adnan Oktar davasında tahliye kararları veren Hakimler ve Savcılar Kurulu 1'inci Dairesi hakkında inceleme izni verildiğini de açıkladı.

Deva Partisi kurucularından "casusluk" suçundan yargılanan Metin Gürcan davası da Bozdağ'a yöneltilen sorular arasında yer aldı. Adalet Bakanı'na Gürcan'ın bazı büyükelçilere bilgi sızdırdığına yönelik iddianamede yer alan deliller doğrultusunda diplomatik adım atılıp atılmayacağı soruldu.

Bakan Bozdağ soruyu şöyle cevapladı:

- Soruşturma yargı da devam ediyor. Bu konuda görüş ifade etmem doğru olmaz. Yargı sürecini bekleyelim. Ciddi iddia var.

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusunda da ABD'yi eleştiren Bekir Bozdağ'ın konuşması şu şekilde:

- Bugüne kadar ABD bu talebe olumlu cevap vermedi. Gözümüz içine baka baka himayelerine devam ediyorlar. Sadece FETÖ değil PKK'yı da himaye ediyorlar. Yüzlerce tır silah PKK PYD teslim ediliyor.

Bozdağ, terör tutukluları Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklamaları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi ve şunları kaydetti:

- Dilediğini tutuklayıp serbest bırakıyor. Heyeti de kendi grup baskan vekillerinden mi oluşturup karar verecek. Kimse talimat veremez. Kk kendini mahkeme yerine koyup karar vermekten vazgeçmeli. Ya hakim ya da genel başkan olmalı.
# abd # türkiye # fetö # açıklama # hdp # terör # mahkeme # karar # Başkan # adalet # son # Partisi