Pakistan Başbakanı ABD'de tarafından tehdit aldı

Pakistan Başbakanı İmran Han, görevini bırakması için ABD'den tehdit mektubu aldığını açıkladı. Han, "Bana gönderilen tehdit mektubu ABD'dendi ama istifa etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

ABD'ye karşı yaptığı çıkışlarla gündeme gelen Pakistan Başbakanı İmran Han, ABD'den tehdit mektubu aldığını açıkladı.

Hakkında görevden alınması için gensoru önergesi verilen Pakistan Başbakanı Han, hükümetini devirmek için kurulan komplonun arkasında ABD’nin olduğunu vurguladı.

Han tehdit mektubunda,“Imran Han başbakan olarak kalırsa ilişkilerimiz bozulacak ve zorluklarla karşılaşacaksınız” ifadelerinin yer aldığını belirtti. “Biz 220 milyonluk bir milletiz ve başka bir ülke hiçbir sebep göstermeden bizi tehdit ediyor” dedi.

Han, geçen hafta yaptığı konuşmada hükümetine karşı güven oylaması öncesinde destekçilerine seslenmiş, “Pakistan ekonomisini dışarıdan istikrarsızlaştırmak için komplo ve planlama yapıldı. İnsanlarımızdan bazıları hükümeti devirmek için kullanıldı. Bunun arkasında kimin olduğunu biliyoruz. Ulusun önünde ama doğru zamanda ortaya çıkacak pek çok şey var” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Rusya'ya karşı Batı'nın yaptırımlarını desteklemeyen Pakistan Başbakanı İmran Han, 24 Şubat'ta Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşerek ABD öncülüğündeki Batı'nın yaptırım baskısını da reddetmişti.

# abd # rusya # Putin # pakistan # İmran Han