Yunan işçilerden ABD ve NATO'ya ret

Yunan demiryolu işçileri, ABD ve NATO askeri araçlarının Ukrayna'ya taşınmasına yardımı reddetti. TrainOSE'nin (TRAİNVASİ) işçileri, şirket yönetiminin baskısına rağmen, araçların Dedeağaç Limanı'ndan Ukrayna sınırına taşınmasına yardım etmedi.

ABD ve NATO askeri araçlarını taşıyan Amerikan kargo gemileri kısa süre önce Yunanistan'ın kuzeyindeki Dedeağaç Limanı'na ulaştı.

Yunan demiryolu şirketi TrainOSE'nin (TRAİNVASİ) işçilerinin ABD ve NATO askeri zırhlı araçlarının Dedeağaç Limanı'ndan Ukrayna sınırına taşınmasına yardım etmeyi reddetti.

Yunanistan Komünist Partisi'nin yaptığı açıklamaya göre, Yunan demiryolu şirketinin işçileri, şirket yönetiminin baskısına maruz kaldı.

Yaklaşık iki haftadır Selanik'teki makine dairesi çalışanlarına Dedeağaç'a gitmeleri için baskı yapıldığı da ortaya çıktı.

Selanik'teki sendikalardan da konuyla ilgili açıklama geldi. "Ülkemizin demiryolunun ABD-NATO cephaneliğini komşu ülkelere aktarmak için kullanılmamasını talep ediyoruz. Dedeağaç limanından NATO tanklarını taşıyan trenlerin bakımına katılmayı reddeden TrainOSE çalışanlarına yönelik işverenlerin tehditlerini kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

# abd # Ukrayna # açıklama # nato # Partisi