Rusya'nın Ukrayna operasyonu 38.gününde

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyon devam ediyor. Rus Hava Kuvvetleri, yüksek hassasiyetli füzelerle 2 kentte bulunan 2 askeri hava üssünü kullanılamaz hale getirdi. Öte yandan Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde mayın temizleme çalışmalarına başlandı.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyon sürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yüksek hassasiyetli füzelerle Poltava ve Dnepropetrovsk kentlerindeki iki askeri hava üssünün kullanılamaz hale getirildiğini açıkladı.

Askeri operasyonun başlamasından bu yana 124 uçak ve 84 helikopter, 381 insansız hava aracı, bin 882 tank ve başka zırhlı muharebe aracı, 203 çok namlulu roketatar sistemi, 786 topçu sistemi, bin 764 özel askeri araç imha edildi.

Rus hava savunma sistemleri ile Sumi kenti ve Urojaynoye yerleşim birimlerinde Ukrayna ordusuna ait iki Mi-24 helikopteri vuruldu. Havadayken 24 insansız hava aracı imha edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Rus Silahlı Kuvvetleri Uluslararası Mayın Eylem Merkezi’nden uzmanların Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde mayın temizleme çalışmalarına başladığını da duyurdu.

Neo-nazilerden kurtarılan bölgelerdeki patlayıcı temizleme çalışmalarında daha önce Suriye ve Karabağ’da kullanılan Uran-6 mayın temizleme sisteminden faydalanıldığı belirtildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, Ukrayna’dan gelen iki savaş helikopterinin Rusya’nın hava sahasına yasadışı giriş yaparak Belgorod'daki petrol tesisine en az 4 kez vurduğunu bildirdi.

# rusya # Ukrayna # soruşturma # operasyon # nato # patlayıcı # Hava # mayın # askeri operasyon