Macaristan'da Başbakan Viktor Orban seçimleri kazandı

ABD ve Soros'un Macaristan'da iktidarı değiştirme planı bozguna uğradı. Seçimlerde Soros destekli 6'lı ittifak büyük hezimet yaşadı. ABD'nin hedefindeki Başbakan Viktor Orban’ın liderliğindeki koalisyon halkın büyük desteğiyle seçimi kazandı. Balkon konuşmasında Soros'a meydan okuyan Orban, "Macar soluna harcadığınız tüm paralar boşa gitti. Macar solu, Soros'un şimdiye kadarki en kötü yatırımı." dedi.

Macaristan'da yapılan genel seçimi Başbakan Viktor Orban’ın liderliğindeki Fidesz ve Hristiyan Demokratik Halk Partisi koalisyonu kazandı. Soros destekli 6'lı ittifak ise seçimi kaybetti.

Sonuçlara göre 199 sandalyeli mecliste, Fidesz ve Hristiyan Demokratik Halk Partisi koalisyonu 135, Macaristan için Birlik 56 ve aşırı sağcı Mi Hazank ise 7 milletvekili ile temsil hakkı kazandı.135 milletvekili çıkarmayı başaran Fidesz, 3'te 2'lik çoğunluğu da elde etti.

Orban, seçim zaferi sonrası yaptığı balkon konuşmasında "Macar soluna harcadığınız tüm paralar boşa gitti. Macar solu, Soros'un şimdiye kadarki en kötü yatırımı." açıklamasını yaptı.

Soros'a meydan okuyan Orban, "Aydan bile görülebilecek kadar büyük bir zafer kazandık, en azından Brüksel'den görüleceği kesin. Macaristan'ın egemenliğini ve özgürlüğünü savunduk. Sevgili dostlar, bu zafer de hayatımızın geri kalanında unutulmaz olacak. "dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, konuşmasında "Savaşmamız gerekenler içeride 'sol', yurtdışında 'uluslararası sol', Brüksel bürokratları, Soros imparatorluğunun tüm finans kurumları, uluslararası medya ve hatta Ukrayna Cumhurbaşkanı." vurgusu da yaptı.

# Ukrayna # milletvekili # seçim # savaş # Partisi # medya # macaristan # Soros # viktor orban # macar