Defne gelir kapısı oldu

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde doğal olarak yetişen defne bitkisi, kırsalda yaşayan vatandaşlara gelir sağlıyor. Defne bitkisine artan talep yeni iş imkanları sağladığı gibi köyden kente göçü de engelliyor.

Hasadı Eylül ayında başlıyor, Nisan ayında bitiyor. Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde doğal olarak yetişen defne bitkisi, kırsalda yaşayan vatandaşlara gelir sağlıyor.

Kentte 7 bin 512 hektar alanda yayılım gösteren defne bitkisi, eylül-nisan aylarında kırsalda yaşayan vatandaşlar tarafından hasat ediliyor.

Kırsal Beyce Mahallesi Muhtarı Mustafa defnenin köylü için önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Kentteki 4-5 bin ton defne üretim miktarının, mevcut defne alanlarının iyileştirilmesiyle gelecek yıllarda 10 bin tona çıkarılması hedefleniyor.

Defne işleme tesisinin işletmecisi Barış Onur, defnenin kurutma ve paketleme sürecini anlattı. Onur, 48 saat süren kurutma işleminin ardından 5 ton ürünün 1 tona düştüğünü söyledi.

Defne bitkisinin Kandıra ilçesinde yayıldığını söyleyen Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, bu sayede yeni iş imkanlarıyla köyden kente göçün de engellendiğini belirtti.

# Kocaeli # kocaeli # orman # vatandaş # gelir kapısı