''Enflasyon ile mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz''

Fiyat İstikrarı Komitesi dördüncü toplantısını yaptı. Toplantının ardından açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den geldi. Nebati, fahiş fiyat artışlarına karşı tedbirlerin devam ettiğini belirtti. Bakan, "Enflasyon ile mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi .

Fahiş fiyat artışına karşı hükümet önlemlerini artırdı. Komite toplantı piyasadaki son durum değerlendirildi.

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin dördüncü toplantısını 5 Nisan'da yaptı. Düzenli olarak toplanan Komite son görüşmede Mart ayı enflasyon gelişmeleri ışığında mevcut fiyat görünümünü değerlendirdi.

Komite tarım, gıda, enerji başta olmak üzere arz güvenliği konusunda yeni politikaların oluşturulup mevzuat çalışmasının yapılmasını ele aldı. Toplantının en önemli gündem maddesi fahiş fiyat artışları ile mücadele oldu.

Toplantının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati açıklama yaptı. Nebati, fahiş fiyat artışı ve enflasyon ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade etti:

- Fiyat İstikrarı Komitesi 4. toplantımızı gerçekleştirdik. Bu kapsamda gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla yeni politikalar oluşturup fahiş fiyat artışlarına karşı tüm paydaşlarımız ile koordineli bir şekilde hareket ederek enflasyonla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

# açıklama # ekonomi # maliye # fiyat # gündem # hükümet # enflasyon # oldu # son # mart # hazine # Fahiş fiyat # nureddin nebati # fiyat istikrar komitesi