Ukrayna'dan NATO'ya silah çağrısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, ''NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya çeşitli silah sistemleriyle daha fazla destek vermelerini bekliyoruz'' dedi. Kuleba da “Bize silah verin, savaş Ukrayna'da kalsın'' çağrısı yaptı.

NATO üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Toplantı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba birlikte kameralar karşısına geçti.

NATO Genel Selkreteri Stoltenberg, ''Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi, tanksavar silahlar, hafif ve ağır silahlar ve birçok farklı destek ihtiyacını ele alacağımıza eminim'' dedi. Müttefik ülkeleri Kiev yönetimine silah desteği yapmaya çağıran Stoltenberg, ''Ukrayna'nın kendi ülkesini savunmak için silahlara ihtiyacı var'' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da silahları konuşmaya geldiğini söyledi. Rusya’ya yaptırımların az olduğunu savunan Kuleba, bu nedenle mutsuzuz, petrol ve gaz ambargosunda ısrar etmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

NATO üyesi ülkelerden uçaklar, gemisavar füzeleri, personel, zırhlı araçlar, ağır hava savunma sistemleri isteyen Kuleba, “Bize silah veriyorsunuz, biz de canımızı feda ediyoruz ve savaş Ukrayna'da kalıyor. Sunduğumuz anlaşmanın adil olduğunu düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Buça’daki sivillerin öldürülmesi senaryosuna Papa Francis de katıldı. Rusya’yı kınayan Papa, Buça’dan gönderildiğini söylediği üzerinde yazı ve semboller olan Ukrayna bayrağını öptü.

# rusya # Ukrayna # destek # nato # brüksel # petrol # füze # buca # toplantı # papa francis # dışişleri # zırhlı araç # Hava Savunma Sistemi # sialh