Efes Artemisi İzmir topraklarına döndü

Hollanda ve Belçika'da ilgi gören Artemis heykelinin son durağı İzmir oldu. Roma Dönemi eserlerinden "Efes Artemisi" heykeli, İzmir Arkeoloji Müzesinde ziyaretçileriyle buluştu.

Hollanda ve Belçika'da da sergilenen Roma Dönemi eserlerinden "Efes Artemisi" heykeli, çıktığı İzmir topraklarına döndü.

Anadolu'daki arkeolojik kazılarda bulunan ve mitolojide ana tanrıça geleneğinin yansıması olan Artemis'e adanmış seçme eserler, İzmir Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Eserler arasında uluslararası etkinliklerde ilgi gören 105 santim boyundaki "Efes Artemisi" heykeli özel bir yer tutuyor.

Artemis heykeli, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes kazılarından 1956 yılında çıkarıldı. Heykel, 2008’de İstanbul Arkeoloji Müzelerinde "Bir Tanrıçanın Kutsal Mekanı", 2014'te Hollanda'nın Enschede kentindeki "Kadınlar", 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel'deki "Anadolu: Sonsuzluğu Evi” başlığıyla sergilendi.

Bolluk ve bereketi temsil eden tanrıça Artemis heykeli şimdi de İzmir Arkeoloji Müzesi'nin hazine odasında yerini aldı.

Müzedeki sergide 1963 ve 2012 yıllarında Manisa ve İzmir’deki kazılardan çıkarılan heykel ve pişmiş tabak parçalarından oluşan 4 eser ilk kez ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

# izmir # istanbul # kadın # Hollanda # brüksel # Belçika # roma # selçuk # artemis