Zelenskiy ağzından kaçırdı: Yeni senaryo devrede

Buça’da sivillerin öldürülmesi İstanbul müzakerelerini sekteye uğrattı. ABD kuklası Kiev yönetimi, Dolmabahçe mutabakatını güncelledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Mariupol'da yeni bir sivil ölümleri senaryosunun işaretini verdi.

Sahada zayıflayan Amerika Birleşik Devletleri, Buça ve benzeri “sivil ölümleri kumpası” ile Ukrayna’daki savaşın sürmesi için yoğun çaba harcıyor. ABD kuklası Kiev yönetimi Buça’daki gibi bir senaryonun Mariupol'da da devrede olduğunu deşifre etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya kontrolündeki Mariupol’da ordunun ceset topladığını ve propaganda da kullanılacağını iddia etti.

Aslında Zelenski, tam anlamıyla Buça’daki senaryoyu anlattı. Rus Ordusu 30 Mart’ta Buça’dan çekildi. 2 Nisan’da sokaklara taşınmış sivil cesetlerin görüntüleri Batı medyası aracılığı ile piyasaya sürüldü. Oysa 31 Mart ve 1 Nisan günü Ukrayna makamlarının bölgeden geçtiği görüntülerde sokaklarda hiçbir ceset görünmüyordu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomr Zelenski, toplanan cesetlerin Mariupol’da sergileneceğini öne sürerek, yeni bir tertibin işaretini verdi.

İstanbul’daki müzakereler olumlu sonuçlanmış ve Rus Ordusu Kiev çevresinden çekilmeyi kabul etmişti. Ancak Buça kasabasından gelen görüntüler müzakere sürecini sekteye uğrattı. Washington yönetiminin baskısı ile Ukrayna tarafı, Rusya’ya sunduğu anlaşma metninde değişikliğe gitti.

# istanbul # abd # rusya # Ukrayna # batı # kiev