Meteoroloji uyardı! Yağmurdan sonra kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu yayınladı. Ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Hava sıcaklığının birçok bölgede düşmesi beklenirken, İç Anadolu kesimi için de zirai don uyarısı yapıldı.

İç Anadolu’nun iç kesimleri ile Marmara ve Kıyı Ege'nin kuzey kesimlerinin; sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde ise çığ riski bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı hava raporunda önümüzdeki 4 gün için uyarıda bulundu. Yurt genelinde yağışların görüleceği bazı bölgelerde ise yağışların kara döneceği tahmin ediliyor.

Pazartesi gelen soğuk hava dalgasının Karadeniz ile Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışına neden olması bekleniyor.

Ankara Valiliği, kentte beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerde bulunanları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü de Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının yarın hissedilir derecede azalmasının beklediklerini açıkladı.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada ise soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklığın 8-12 derece azalacağı belirtildi.

Uzmanlar, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da çığ riski uyarısı yaptı.

# istanbul # ankara # meteoroloji # sağanak # çığ # kar # ege # doğu anadolu # karadeniz # anadolu # doğu # marmara # kış # Yurt