Almanya'dan kamuculuk sesleri yükseliyor

Serbest piyasa ekonomisinin hakim olduğu Almanya'dan kamuculuk sesleri yükseliyor. Almanya'da son 30-40 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları ile ilgili Sosyal Demokrat Parti'den dikkat çeken bir öneri geldi. Sosyal Demokrat Parti’nin Münih gençlik teşkilatı zincir marketlerin kamulaştırmasını istedi.

Almanya'da serbest piyasa ekonomisine karşı kamuculuk tartışması başladı.

Almanya'da son 30-40 yılın zirvesine çıkan enflasyon ile Sosyal Demokrat Parti'den zincir marketlerin kamulaştırması çağrısı geldi.

Almanya’da temel gıda ürünlerine ulaşım zorluğunu tartışan SPD gençlik teşkilatı Jusos'un Münih Başkanlığı, Aldi ve Lidl gibi süpermarket zincirlerinin kamulaştırılması gerektiğini belirten bir karara imza attı. Karar oy birliği ile kabul edildi.

Adil bir gıda arzı için serbest piyasa ekonomisine son verilmesi gerektiğini söyleyen Jusos Başkanı Benedict Lang, fiyatların devlet eliyle belirlenmesi önerisinde bulundu.

Almanya'dan yükselen kamuculuk seslerini Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan değerlendirdi:

- Tekelci kapitalizm dediğimiz ve şu anda Amerika'nın, Atlantik'in hegemonyacılığının dayattığı sistemin artık bir çıkmaz olduğunun belli kesimlerde görüldüğünü ortaya koymaktadır
- Artık insanlar bu sistem içinde yolun devam etmeyeceğini ortaya koyuyor. Bu zorluklar 40 yılın en yüksek seviyesine gelmiş ve gerilemesinin de mümkün olmadığını istatistik kurumu ortaya koydu.
- Amerikan hegemonyacılığının NATO'yu ileri sürerek Rusya'ya karşı içine girdiği çıkmaz ve çöküş süreci Avrupa'nın da içinde bulunduğu tekelci kapitalist sistemin sorgulanmasına yol açmıştır. Jusos'un savunduğu şey de toplumda olan bu kanaatin dillendirilmesidir ve halkk için de bunun çok hızı yayılacağı görülmektedir.
# abd # rusya # amerika # vatan partisi # almanya # enflasyon # avrupa # nato # Vatan # gençlik # son # sosyal demokrat # kamuculuk