Ukrayna ordusundaki çözülme sürüyor

Ukrayna Ordusundaki çözülme sürüyor. Mariupol'de en az 160 asker teslim oldu. Rus birliklerinin kontrol altına aldığı Herson'da, "Yaşasın Ukrayna" anıtı kaldırıldı. Öte yandan Mariupol'daki Ukraynalı askerler "mühimmatlarının tükendiğini" duyurdu.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyon sürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna ordusunun Donbass askeri birliğinin iyi korunan bir komuta merkezinin Kinjal füzesi ile etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ayrıca Donetsk bölgesindeki Novogrodovka yerleşiminin yakınlarındaki Neo-Nazilerinin ana kampları da imha edildi.

Ukrayna Ordusundaki çözülmeler de devam ediyor.Mariupol'de en az 160 asker teslim oldu. Rus birliklerinin kontrol altına aldığı Herson'da, "Yaşasın Ukrayna" anıtı kaldırıldı.

Mariupol'daki Ukraynalı askerler "mühimmatlarının tükendiğini" duyurdu.

Öte yandan Kanada'nın Ukraynalı Neo-Nazi Azov Taburu militanlarını eğittiği ortaya çıktı. Eğitim faaliyetinden olduğu belirtilen belge ve fotoğraflara göre Kanada Silahlı Kuvvetleri, 2014'ten bu yana aralarında Neo-Nazi Azov Taburu militanlarının da yer aldığı Ukraynalı askerleri eğitmek için 890 milyon doların üzerinde para harcadı.

NATO Askeri Komite Başkanı ise Ukrayna'ya asker ve uçak yollamayacaklarını bir kez daha tekrarladı. Rusya'ya yönelik kışkırtıcı açıklamalarını sürdüren Komite Başkanı, "Ukrayna'daki savaşın sonucunda Rusya sınırında daha çok NATO olacak." dedi.

# rusya # Ukrayna # operasyon # oldu # nato # uçak # füze # rus # Donbass # askeri operasyon # Herson # mariupol