''Batı savaşın devam etmesini istiyor''

Rusya'nın dış politikasına yön veren isimlerden stratejist Aleksandr Dugin, Zelenskiy yönetiminin sivil ölümleri tezgahı ile ilgili açıklama yaptı. Dugin, yaşananların bir senaryo, hedefin ise İstanbul’da alınan olumlu mesafeyi sıfırlamak olduğunu belirtti. Kiev'de bağımsız bir hükümet olmadığını da vurgulayan Dugin, harekâtın devem edeceğini ifade etti.

Rusya NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyonu sivil hassasiyetini göz önünde bulundurarak sürdürüyor. Ancak Zelenskiy tam tersi yönde hareket ederek sivilleri hedef alıyor. Bu örneklerden biri Kramatorsk kentindeki tren istasyonuna saldırıydı.

Toçka-U füzesiyle yapılan saldırı Rusya'nın üzerine atılmaya çalışıldı. Ancak gerçekler çok geçmeden ortaya çıktı. Konuyla ilgili önemli bir açıklama da Rusya'nın dış politikasına yön veren isimlerden Rus stratejist Aleksandr Dugin'den geldi. Türkiye Gazetesi'ne konuşan Dugin, "Yaşananlar bir senaryo, hedefleri ise İstanbul’da alınan olumlu mesafeyi sıfırlamak" açıklaması yaptı:

- Buça’da yaşananlar Batılı ülkeler ve Ukrayna güçleri tarafından hazırlanan bir senaryo idi. Hedefte ise Türkiye’nin üstlendiği barış misyonunu sabote etmek ve İstanbul görüşmelerinde alınan olumlu mesafeyi sıfırlamak vardı. İrpin ve Buça’da yaşananların ardından Kramatorsk Tren Garı saldırısı ile masa devrildi. Tren garını vuran füze Ukrayna ordu envanterinde. Türkiye vakarlı, akılcı ve yapıcı bir politika izliyor. Tüm bu süreç bittiğinde bağımsız ve güçlü ülke pozisyonunda ısrar eden Türkiye ciddi kazanımlar elde edecek.

Batı'nın Ukrayna'yı Rusya'ya karşı bir koçbaşı olarak seçtiğine dikkat çeken Dugin, NATO ülkelerinin Ukrayna’yı saldırı üssü olarak seçtiğini de ifade etti:

- Rus ordusu şu an tek kutuplu dünyayı dayatan egemen güçlerle savaşıyor. Bu savaşı kaybetme ihtimalimiz yok. Aksi durumda tüm dünya yangın yerine döner. Rusya’nın amacı sadece Ukrayna değil. Ukrayna hamlemiz SSCB sonrası oluşan ABD-NATO merkezli tek kutuplu dünya düzenine karşı başlatılan bir meydan okumadır. SSCB sonrası birçok devlet kuruldu. Ancak bunlar arasında Ukrayna’nın çok özel bir yeri var. Batı, Ukrayna’yı bize karşı bir koçbaşı olarak seçti.

Kiev'de bağımsız bir hükümetin olmadığını ifade eden Dugin, Batılı ülkelerin savaşın devamını istediğini belirtti:

- Kiev'de bağımsız bir hükümet yok. Zelenskiy bir piyon. Batılı ülkeler savaşın devamını istiyor. Yaşanan son gelişmeler liderler arası bir görüşme ihtimalini tamamen ortadan kaldırdı. Çünkü karşımızda bağımsız bir devlet ve iradesi olan bir yönetici yok. Batılı güçler Rusya’yı bu savaşla zayıflattıklarını düşünüyorlar. Bu nedenle sadece oyalama aracına dönüşen barış görüşmelerinin de hiçbir anlamı kalmadı.

Rus ordusu hiçbir biçimde nükleer silah seçeneğine başvurmayacağını söyleyen Dugin, "ABD ya da NATO sahaya inerse durum değişir." dedi:

- Rus ordusu hiçbir biçimde nükleer silah seçeneğine başvurmaz. Ancak ABD ya da NATO sahaya inerse durum değişir. Çünkü biz buradan istediğimizi alamaz isek ateş Rus topraklarına taşınacak. Kimse böyle bir ihtimale tahammül göstermemizi beklemesin. Bu, Rusya için millî güvenlik tehdididir ve böyle bir riske karşı her tür önleyici tedbiri alma hakkımız var.
# istanbul # abd # türkiye # rusya # Ukrayna # açıklama # Putin # hükümet # nato # dünya # batı # füze # rus # savaş # son # SSCB # kiev # aleksandr dugin # Zelenskiy # Kramatorsk # toçka-u