''Ukrayna'ya özel operasyon an meselesi''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi. Ukrayna ile müzakerelerin çıkmaza girdiğini söyleyen Putin, "Partnerlerimiz durumu daha da kötüye götürürlerse, durum onlar için de kötüleşecek" vurgusu yaptı. Rusya Lideri yeni bir özel operasyonun an meselesi olduğunu da belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyonla ilgili kritik açıklamalar yaptı. Rus lider Ukrayna'ya özel operasyonun an meselesi olduğunu ve Rusya'nın bunu başlatmak ya da başlatmamak gibi bir seçeneği olmadığını söyledi.

Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya gelen Putin, Ukrayna ile müzakerelerin çıkmaza girdiğini ifade etti:

- İstanbul’da belli bir anlaşma seviyesine vardık, söz konusu anlaşmalar Ukrayna için güvenlik garantilerini içeriyordu ve Ukrayna için olacak bu garantiler, Kırım, Sivastopol ve Donbass topraklarında geçerli olmayacaktı. Biz de anlaşmaların devamını sağlayacak koşulların yaratılması için adımlar attık. Fakat bunlara karşın, Buça’daki provokasyonla ve en önemlisi de Ukrayna tarafının İstanbul’da varılan anlaşmalardan sapmasıyla karşılaştık.

Rusya lideri, ülkesinin askeri operasyon sürdürdüğü Ukrayna’da yaşananları trajedi olarak tanımladı. “Ukrayna’da olanlar bir trajedi, fakat Rusya’nın bundan başka seçeneği yoktu” ifadelerini kullandı.

"Her şey, zincir halkalarının birbirine bağlanmış olması gibi birbirlerine bağlı" diyen Putin, "Partnerlerimiz durumu daha da kötüye götürürlerse, durum onlar için de kötüleşecek" vurgusu yaptı.

Putin, Rusya'nın görevinin belirlenen tüm hedeflere ulaşmak ve bu kayıpları en aza indirmek olduğunu da söyledi. Ayrıca Rus Silahlı Kuvvetlerinin "Genelkurmay tarafından önerilen plana göre ritmik, sakin" hareket edeceğini belirtti.

Putin, Buça'daki olaylarda Suriye'deki kimyasal silahlarda olduğu gibi aynı sahtekarlığın olduğuna dikkat çekti. Lukaşenko ise Buça'daki provokasyonun İngilizlerin özel bir operasyonu olduğunu söyledi.

# istanbul # rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # nato # belarus # rus # Donbass # Lukaşenko # askeri operasyon # Donetsk