İsrail'in Mescid-i Aksa baskını tansiyonu yükseltti

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın birçok bölgesinde düzenlenen Mescid-i Aksa protestolarına müdahale etti. Müdahalede çok sayıda kişi atılan gazdan etkilendi.

İsrail Filistinlilere yönelik saldırılarına devam ediyor. Bu sefer hedef Mescid-i Aksa oldu.

İşgalci İsrail güçlerinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılar sonucu 117 Filistinli yaralandı, en az 45 kişi esir alındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye İsrail'in saldırıları ile ilgili açıklama yaptı, kararlılık mesajı verdi:

- İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskınlarının önünde iki seçenek var: Mescid-i Aksa'da işgal, baskı ve kurban yada Ribat ve Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün İslami kalışı.Buna biz Filistin halkı ve İslam ümmeti olarak karar veririz. Bizim de kararımız: Her ne pahasına olursa olsun, Mescid-i Aksa'yı korumaktır. Kudüs ve Mescid-i Aksa'mızda işgalcilere yer yoktur. Uzun sürse de bu savaşın sonunda kazanan biz olacağız.

İsrail askerleri, Filistinlilerin gösterilerini dağıtmak için göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale etti.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre gazdan etkilenen 19 kişi olay yerinde tedavi edildi.

El Halil kentinin Bab ez-Zaviye bölgesinde de yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere İsrail askerleri müdahale etti.

Öte yandan, İsrail askerlerinin saldırısında yaşamını yitiren 17 yaşındaki Filistinli Şevket Kemal Abid için cenaze töreni düzenlendi.Törene yüzlerce kişi katıldı.

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına ve Ayrım Duvarı'na karşı Filistinliler her hafta cuma günü protestolar düzenliyor.

İsrail askerleri protestoculara, gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz ve tazyikli atık suyla müdahale ediyor.

# açıklama # israil # filistin # oldu # atık # gaz # mescid-i aksa