İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya saldırdı

İsrail güçleri Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına devam ediyor. Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin son saldırısında 152 kişinin yaralandığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı İsrail güçlerinin yaptığı saldırıya sert tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada saldırı kınandı.

İsrail polisi Mescid-i Aksa'da yer alan Kıble Mescidi'ne baskın düzenledi.

İsrail güçleri ile Mescid-i Aksa'daki Filistinli gençler arasında çatışma çıktı. Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyen İsrail polisi, kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak gençlere müdahale etti.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, olaylarda en az 152 kişinin yaralandığı belirtildi.

Orantısız güç uygulayan İsrail polisi Mescid-i Aksa'da "olay çıkardığı" gerekçesiyle yüzlerce kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İsrail polisinin sabah saatlerinde baskın düzenlediği Mescid-i Aksa'nın kapıları, Ramazan ayının ikinci cuma namazı için cemaate açıldı.

Dışişleri Bakanlığı İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıya sert tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada saldırı kınandı:

- Filistin’de, başta Cenin olmak üzere farklı şehirlerde İsrail güvenlik güçleri tarafından biri çocuk olmak üzere toplam yedi Filistinlinin ölümüne sebebiyet verilmesini ve bu sabah ibadet için Mescid-i Aksa'da bulunan Müslümanlara müdahale ederek yaralanmalara yol açılmasını kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz. Bölgede son günlerde artan gerilimden derin endişe duyuyoruz. Özellikle bu hassas dönemde, Mescid-i Aksa’nın statü ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlere izin verilmemesinin önemini bir kez daha vurgulamakta fayda görüyoruz.
# israil # filistin # sabah # son # ramazan # İsrail polisi # mescid-i aksa # Kıble Mescidi