ABD'li komutan göreve geldi: Soluğu PKK'nın yanında aldı

ABD Suriye’de terörü beslemeye devam ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, göreve başlar başlamaz soluğu Suriye'de aldı.. Terör örgütü PKK/YPG’nin sözde sorumlusu Ferhat Abdi Şahin ile görüştü. Görüşme ilgili açıklama yapan Şahin, "CENTCOM'un yeni yönetimi Kuzeydoğu Suriye'de istikrarı korumaya yönelik bağlılığını teyit etti." ifadelerini kullandı.

Göreve yeni başlayan ABD’li komutan soluğu PKK'da aldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, göreve başlamasından 11 gün sonra Suriye'ye gitti. Kurilla, burada terör örgütü PKK/ YPG’nin sözde genel komutanı 'Mazlum Kobani' kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile görüştü.

CENTCOM'un başındaki Orgeneral Kenneth McKenzie, 3 Nisan'da Orgeneral Michael Erik Kurilla'ya devrederek emekli olmuştu.

Terörist Ferhat Abdi Şahin, Kurilla ile çekilen samimi fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Şahin paylaşımında, "CENTCOM'un yeni yönetimi Kuzeydoğu Suriye'de istikrarı korumaya yönelik bağlılığını teyit etti." ifadelerini kullandı.

ABD’de Joe Biden yönetimi, 2023 yılı için 813 milyar dolarlık savunma bütçesi talep etmişti. ABD Savunma Bakanlığı bütçesinin 541 milyon doları, sözde DEAŞ ile mücadele adı altında terör örgütü PKK’nın Suriye ve Irak’taki yapılanmaları için ayrıldı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin PKK ve FETÖ mücadelesini hedef aldığı rapor ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. ABD Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'nin tepki gösterdiği raporu sosyal medya hesabından paylaştı.

Raporda, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi, “sözde FETÖ darbesi” olarak tanımlanırken, Fethullahçı Terör Örgütü için, “Fethullah Gülen Hareketi” ifadesi kullanılıyor.

PKK ve FETÖ üyelerinin “şüpheli deliller” ile tutuklandığı savunulan raporda, hüküm giyen teröristlerin de “siyasi suçlular” olduğu öne sürülüyor.

# abd # ankara # türkiye # fetö # pkk # terörist # YPG # deaş # terör # medya