ABD polisi silahsız siyahi vatandaşı kafasından vurdu

Amerika Birleşik Devletleri’nde siyahileri hedef alan polis cinayetlerine yenisi eklendi. Michigan eyaletinde, trafik kontrolü sırasında durdurulan bir siyahi genç, polis tarafından başından silahla vurularak öldürüldü. Irkçı şiddet, Michigan’da protesto edilirken, sosyal medyada da olaya tepki yağdı.

ABD polisi, Michigan eyaletinde trafik kontrolü sırasında durdurduğu siyahi genci, ensesinden vurarak öldürdü.

4 Nisan’da yaşanan olayın görüntüleri ortaya çıktı. Polisin yaka kamerası ve cep telefonu tarafından kaydedilen görüntülerde, trafik kontrolü sırasında durdurulan Patrick Lyoya ile polis arasında arbede yaşanıyor.

Lyoya'yı yakalayıp yere yatıran polis memuru, üzerinde herhangi bir silah bulunmayan 26 yaşındaki genci kelepçelemek yerine, ensesinden vurarak ölümüne neden oluyor.

Olayın görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Michigan, protesto gösterilerine sahne oldu. Polis şiddetine sosyal medyada da tepki yağdı.

Patrick Lyoya'yı öldüren polisin kimliği açıklanmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Amerika’nın siyahi vatandaşlarına karşı polis şiddeti karnesi oldukça kabarık… Her yıl 250’den fazla siyahi, Amerikan polisinin ırkçı şiddetinde can veriyor. Son 9 yılda 2 bin 458 siyahi Amerikalı, polis tarafından öldürüldü.

# abd # polis # amerika # oldu # son # ırkçı