Tükenen Ukrayna kara propagandaya başvurdu

Sahada gücü tükenen Ukrayna Rusya'ya karşı sosyal medya üzerinden kara propagandaya başladı. Sözde Ukrayna güçlerinin Rus amiral gemisi Moskova'yı vurduğunu iddia ettiği görüntüler yalan çıktı. Görüntülerden birinin 2019 yılında batan bir Tanzanya gemisine diğer görüntünün ise 2013 yılında füze testi yapılan Norveç donanmasına ait olduğu belirlendi.

Sahada gücü tükenen Ukrayna Rusya'ya karşı kendini güçlü göstermek için yeni yalanlara sarıldı. Sosyal medyada sahte 'gemi patlaması' görüntüleri paylaşıldı.

Sözde Ukrayna güçlerinin Rus amiral gemisi Moskova'yı vurduğunu iddia ettiği görüntüler yalan çıktı.

Vurulan Rus amiral gemisi 'Moskova'ya ait olduğu iddia edilen görüntünün, 2019 yılında Karadeniz'de batan bir Tanzanya gemisine ait olduğu ortaya çıktı.

Görüntülerin yalan olduğu anlaşılınca bu kez de Neo-Nazi Azov Taburu'nun komutanı Andrey Biletskiy, bir video paylaştı. Ukrayna'nın vurduğu Rus gemisi Moskova'yı gösterdiğini' iddia ederek, Norveç donanmasına ait bir geminin 2013 yılında gerçekleştirilen füze testi görüntülerini paylaştı.

Öte yandan Ukrayna sivilleri hedef almaya devam ediyor. Rusya'nın Stavropol şehrindeki bir tren istasyonunda bomba patlatmayı planladığı tespit edilen bir IŞİD sempatizanı yakalandı.

Ayrıca Azov Taburu'nun savaş ve özel eğitim komutan yardımcısı, "Gogol" kod adlı Vitaliy Gritsaenko Mariupol'de öldürüldü.

# rusya # Ukrayna # karadeniz # rus # moskova # savaş # tren # yalan # gem # azov taburu