3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı. Kararnameyle 3 bin 36'sı adli, 387'si idari yargı olmak üzere 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun" notunu düştü.

3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değişti

HSK Birinci Dairesi, yaz kararnamesine yönelik çalışmalarını sonuçlandırdı. Kararname, HSK'nın internet sitesinden yayımlandı.

Kararnameyle Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van ile 38 ilçenin Cumhuriyet başsavcıları değişti.

BAKAN TUNÇ: "ÜLKEMİZE VE YARGI TEŞKİLATIMIZA HAYIRLI OLSUN"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'nin yayımlandığı bilgisini, "Ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun" ifadeleriyle paylaştı.

Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hakim ve Savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, aileleri ile birlikte sağlık ve esenlikler temenni ederim.

Adalete olan güveni daha da yukarılara taşımak için her kademedeki meslektaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Atamalara ilişkin detaylara HSK'nın internet adresinden ulaşılabiliyor.

# hsyk # hakim savcı