Amasya’da turne dönüşü araç kaza yaptı: 3 ölü, 8 yaralı

Amasya’da tiyatro oyuncularını taşıyan araç kaza yaptı. Kazada, 3 kişi yaşamını yitirirken, 8 kişi de yaralandı. Oyuncu ekibi, Çorum’da sahne aldıktan sonra Samsun’a dönüş yolundaydı…

Tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs, turne dönüşünde kaza yaptı; 3 kişi yaşamını yitirdi.

Çorum’dan Samsun’a giden Aykut Bektaş idaresindeki minibüs, Amasya’nın Merzifon ilçesinde Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki plakalı kamyonla çarpıştı.

Kazada minibüste bulunan Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetti. Yaralanan, sürücü Aykut Bektaş ile Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Filiz Özbek, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu ve Ceyhun Fersoy tedavi altına alındı.

Aykut Bektaş, Melis İşiten ve Filiz Özbek tedavilerinin ardından taburcu edildi. Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz, Amasya’daki ilk müdahalenin ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Yaralı Ceyhun Fersoy, Burak Gülçebi ve Sergen Deveci ise, Amasya Sabuncuoğlu Araştırma Hastanesinde tedavi altında… Fersoy ve Gülçebi'nin tedavileri serviste, Sergen Deveci'nin tedavisi ise yoğun bakımda devam ediyor.

Tiyatro oyuncularının Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu’nda "Başbelası" adlı tiyatro oyununu sahneledikten sonra Samsun'a dönüş yolunda oldukları öğrenildi.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, yaralı tiyatro oyuncularını ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazayda hayatını kaybeden tiyatro oyuncuları için taziye mesajı yayımladı. Kazada vefat edenlerin ailelerine ve yakınlarına sabır dileyen Ersoy, "Yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadesini kullandı.

# ünlü tiyatro oyuncusu # turne # çorum