Özlenen bereket toprakla buluştu

Antalya'nın Korkuteli ilçesine yılın ilk karı geç de olsa yağdı

Yaylalar ve meyveler diyarında özlenen bereket gökten geldi. Yılın ilk karı toprakla buluştu. Üreticilerin yüzü güldü. Burası Antalya’nın üretim merkezlerinden Korkuteli

Antalya’nın üretim merkezlerinden, meyve ambarı Korkuteli ilçesi, beklediği kara geç de olsa kavuştu. Yağan ilk kar ile üreticinin yüzü güldü. Kuraklık kaygısı dindi, toprak temel gıdasını aldı. Beyaz örtüyle kaplanan ilçede damaklar da şişetme ile şenleniyor. Yörenin her ürününü değere dönüştüren kadınlar, bu kez ev yapımı pekmezle karı buluşturuyor.

Meyve ambarı ilçede beklenen kar geçte olsa yağdı. Meyve ağaçları ve toprak beyaz örtüyle kaplandı.

Ekimi yapılan hububatın suya ihtiyacı olduğu bu günlerde kar, üreticiye ilaç gibi geldi. Şimdi ilçeden tek bir ses yükseliyor; “ devamı gelsin.”

Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tam da bu günlerde harıl harıl çalışıyor. Kadınlar, el emeklerini ve bölge ürünlerini ekonomik değere dönüştürüyor.

Kar, imeceyle ve kadın emeğiyle üretilen pekmez ile buluşturuluyor. Kıvam alıncaya kadar da usulüne uygun karıştırılıyor. Kooperatifin üretim bölümünden Nilüfer Leylek, şişetmenin vazgeçilmez kış lezzetleri arasında olduğunu söyledi.

Şimdi ilçede, Anadolu’nun birçok yöresinde kışın damak çatlatan lezzeti olarak gelenekselleşen şişetme zamanı… Adı değişse de hanelere yaydığı mutluluk değişmiyor.

# kar yağışı # antalya # korkuteli