Assos ve Troya tünelleri açılıyor! Assos ve Troya tünellerinde yolculuk kaç dakika?

Çanakkale - İzmir kara yolunun Ayvacık - Küçükkuyu arasındaki Kazdağları rampaları geçişinde yapımı tamamlanan Assos ve Troya tünelleri açılıyor. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans ile yapacağı tünellerde yolculuk kaç dakika sürecek? sorusu merak edildi. İşte yanıtı...

Assos ve Troya tünelleri açılıyor! Assos ve Troya tünellerinde yolculuk kaç dakika?

Çanakkale - İzmir kara yolunun Ayvacık ilçesi ile Küçükkuyu beldesi arasındaki Kazdağları rampaları geçişinde 2016 yılında başlanan bölünmüş yol ve tünel çalışmaları tamamlandı.

Yapımı biten bin 700 metre uzunluğundaki Assos ve 4 bin 17 metre uzunluğundaki Troya tünellerinin açılışı, 11 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle katılacağı törenle açılacak

 50 DAKİKALIK YOL 5 DAKİKAYA DÜŞECEK

Assos ve Troya tünellerinin açılmasıyla birlikte 50 dakikalık yol, 5 dakikaya düşecek. Tünellerinin açılmasının bölgedeki turizm hareketliliğine, ekonomisine, lojistiğine katkı sağlaması bekleniyor.

Küçükkuyu Tünelleri, dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak.

# assos # Çanakkale Assos # çanakkale # Balıkesir # izmir # troya