Çorum Belediyesi İsrail'i Protesto Etti! Personelin Maaş Kartını Troy'a Taşıma Kararı Aldılar

Çorum Belediyesi'nden İsrail'i protesto amacıyla yeni bir adım geldi. İsrail'i destekleyen şirketleri boykot etme kararı alan Belediye, çalışan binlerce memur ve işçisinin maaş kartını, yerli kart Troy'a taşınma kararı aldı.

Çorum Belediyesi'nde çalışan 2 binin üzerindeki memur ve işçinin maaş kartının, yerli kart Troy'a taşınması kararı alındı.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İsrail'i destekleyen şirketleri boykot etmeye karar verdiklerini bildirdi.

Visa ve Mastercard özellikli kredi kartlarından komisyon alan firmanın İsrail menşeli bir firma olduğunu anlatan Aşgın, şunları kaydetti:

- Bu firma, Visa ve Mastercard özellikli kredi kartları üzerinden her alışverişin yüzde 1,5’ini komisyon almak suretiyle siyonizme para akıtıyor. Dolayısıyla bu kartlarla yaptığımız her alışverişin yüzde 1,5’ini siyonizme ve oradaki işgali alkışlayanlara gönderiyoruz. Devletimiz bu işe el atarak, Visa ve Mastercard'ın yerine geçecek yerli ve milli bir hamleyle Bankalararası Kart Merkezimiz TROY'u kurdu. TROY ile artık yüzde 1,5 komisyon İsrail'e akmıyor, bizim bankalararası kart merkezimizde kalıyor.

Yetkili işçi ve memur sendikaları ile görüşerek personel kartlarını TROY ile değiştireceklerini aktaran Aşgın, "2 bini aşkın personelimizle toplu halde banka ve kredi kartlarının tamamını TROY ile değiştireceğiz. Sendikalarımız çok kısa sürede tüm işçi ve memurlarımızın değişim taleplerini alacak ve toplu şekilde bankalara bunları ileteceğiz." açıklamasında bulundu.

Aşgın, daha önce de belediye bünyesindeki sosyal tesislerde İsrail'e destek veren firmaların ürünlerini satıştan kaldırdıklarını bildirdi.

# çorum belediyesi # troy # israil # protesto