Ege Denizi'nde art arda deprem

Ege Denizi'nde ard arda deprem oldu. Saat 09.39’da hissedilen depremin büyüklüğü 5 olarak kaydedildi. Sabahın erken saatlerinde merkez üssü Midilli Adası olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli rasathanesi verilerine göre sabah 04.52 sularında 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Depremlerin Merkez üssü Midilli Adası olarak açıklandı. Bölgede 4.1, 3.6 büyüklüğünde olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine 14 kilometre uzaklıkta yaşanan depremler başta Çanakkale olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Yunanistan tarafında 7 civarında bir deprem olursa, bizim tarafta tsunami meydana olabilir dedi.

Sözbilir, İzmir'deki yıkıcı etki yaratan 30 Ekim depremi sonrası bölgedeki faylarda stres artışı olduğuna dikkati çekti. "Kuşadası Körfezi’ndeki 10 fayda 6 ila 7 arasında deprem üretme potansiyeli var" dedi.

İzmir’deki yapı stokunun yüzde 60’ının depreme dayanıksız olduğunu hatırlatan Sözbilir, İzmir’de yapılacak ilk işin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

# ege denizi # deprem