İzmir'de hekime şiddetin görüntüleri ortaya çıktı: İşte o görüntüler

İzmir'de aile hekimi Ekin Hürel Günay’ın uğradığı sopalı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Kamera görüntülerinde 3 saldırganın seyir halindeki hekimin otomobilini takip ettiği ve durduğu anda diğer araçtan inerek saldırdığı görülüyor.

Doktorun mesai bitimini beklediler, daha sonra otomobille takip ettiler. Hekim Ekin Hürel Günay otomobilden indiğinde, 3 kişinin saldırısına uğradı.

Görüntüler 7 Ekim günü İzmir’in Torbalı İlçesi’nde kaydedildi. Aile hekimi Günay, mesai bitiminde işyerinden ayrılmış, kullandığı otomobille evine gidiyordu. Bir kavşaktan geçti ve aracını park etti. 100 metre gerisinden gelen siyah bir minibüs aynı bölgeye park yaptı. Araçtan eli sopalı 3 kişi indi ve koşarak aile hekimine saldırdı.

3 saldırgan olaydan sonra kaçtı. Polis kısa sürede saldırganlar S.A, F.A. ve S.A.’yı yakaladı. Mahkemeye sevk edilen 3 saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırganlardan birinin 22 Ağustos’ta Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezine gelen bir hasta olduğu ortaya çıktı. Engelli bir hekimle yaşanan tartışma üzerine araya hekim Ekin Hürel Günay girmiş ve tartışmanın bitmesi için “beyaz kod” vermişti. Olaydan 46 gün sonra doktorlarla tartışan şahıs yanına iki kişiyi daha alarak hekim Günay’a planlı saldırıyı düzenledi.

# İzmir # aile hekimi # hekime şiddet # izmir