MEB ücretsiz öğle yemeğini hayata geçiriyor

Milli Eğitim Şûrası'nın ardından alınan kararları hayata geçirmek için bir adım daha atılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği yemesi kararlarını uygulamaya başlıyor.

Milli Eğitim Şûrası'nın ardından alınan kararları hayata geçirmek için bir adım daha atılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği yemesi kararlarını uygulamaya başlıyor. Bakan Mahmut Özer, ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacaklarını bildirdi.

Millî Eğitim Bakanlığınca 3 Aralık 2021’de toplanan 20'nci Millî Eğitim Şûrası'nda alınan kararlar 81’i uygulamaya geçti. Bunlardan biri de öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği yemesi ve okul terklerinin azaltılması önerileriydi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şûra’da, büyük bir çoğunluğu oy birliği ile kabul edilen 128 tavsiye kararı alındığını anımsattı.

Özer, 13 tavsiye kararına ilişkin de çeşitli adımların atıldığını belirtti. Bu önerilerin içinde yer alan ücretsiz öğle yemeği konusunda da Bakan Özzer'den yeni açıklama geldi.

"İKİNCİ YARIDA HEDEF 5 MİLYON"

Okullarda ücretsiz öğle yemeği veya beslenme desteği sağlanması yönündeki tavsiye kararına ilişkin de çalışmalarımızı hızlandırdık. Hali hazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1.8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız.)))
Özer, Şûra kararlarının takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

# meb