Bakan Kirişçi'den hayvan barınağı açıklaması: "İstanbul'da çalışmalar başladı"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sokak hayvanlarının barınak sorunuyla ilgili ormanları işaret etti. İstanbul Valiliği’nin bir çalışma başlattığını söyleyen Kirişci, “Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer tahsis ederek bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Sokak hayvanlarının barınak sorunlarıyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

”ORMANLARIMIZDAN YER VERMEYİ PLANLIYORUZ”

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu bulunduğuna dikkat çeken Kirişci, barınak sorunuyla ilgili ormanları işaret etti:

- İstanbul Valiliğiyle bir çalışma başlattık. Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu söz konusu. Bu barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul’un barınak sorununu gidereceğiz.

”BENZER BİR YOL İZLEYECEĞİZ”

Bakan Kirişci, İstanbul’un 39 ilçesi için 30’ar dekarlık yerlerin barınak olarak kullanılacağını da kaydetti. Diğer iller için de benzer bir yol izleneceğini söyledi:

- İstanbul'un 39 ilçesi için 30'ar dekarlık yerleri, yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız. İstanbul'da pilot uygulama olarak başlattık. Eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, gelecek günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceklerini de duyurdu. Kirişci, bu çalıştayda akademisyenlerin, uzmanların görüşleri alınarak bir yol haritası belirleneceğini söyledi.

# İstanbul # vahit kirişçi # Tarım ve Orman Bakanı # bakanlar kurulu # hayvan barınağı