Türkiye iki büyük depremle sarsıldı: Yıkım havadan görüntülendi

Türkiye, Kahramanmaraş’ta üst üste iki büyük depremle sarsıldı. Birkaç saat arayla yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin neden olduğu yıkım, havadan görüntülendi.

Kahramanmaraş’ta birkaç saat arayla yaşanan iki büyük deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay'da da yıkıma sebep oldu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çok sayıda bina yıkıldı, devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesi çöktü. Reyhanlı’da öğrenci pansiyonu olarak kullanılan ancak boş olduğu bildirilen 5 katlı Alice Tesisleri yıkılırken, Hatay Havalimanı pistinde de yarık oluştu. Deprem nedeniyle İskenderun Limanı'nda da yer yer çökmeler oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler, Gaziantep’te de yıkıma neden oldu. Çok sayıda binanın yıkıldığı kentte tarihi Beyaz Han ile Gaziantep kalesinde de büyük hasar oluştu. Kalenin yanında bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu duvarı kısmen çöktü.

Adıyaman'da da şiddetli hissedilen deprem, belediye binasını ve camileri yıktı. 6 asırlık tarihi Ulu Camii de deprem nedeniyle harabeye döndü.

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin sarstığı illerde arama - kurtarma çalışmaları devam ediyor.

# deprem # Kahramanmaraş # hatay